tisdag 6 april 2010

Mannen på stegen


Farlig rekvisita.
-
Efter vår kommer sommar och då är det som vanligt dags för förbättringar på huset. "Man kan se var det bor gammalt folk", säger sonen, "husen börjar förfalla." Själv är han och sambon relativt unga, med ett ganska nyinköpt hus och med många projekt på gång.
-
"Jag måste måla runt fönstren och på ena väggen", säger maken. Vi suckar och tittar på varandra. Maken och stegen är en hopplös, närmast livsfarlig kombination. Hittills har de båda tillsammans fallit till marken två gånger.
-
Första gången det hände var för ett antal år sedan, då den äkte skulle måla sidoväggen. Ett väldigt brakande hördes och jag gick ut för att se vad som hänt. Där stod min käre, med tjock vit färg rinnande ner från hjässan och över hela sig. Stegen låg på marken. Synen var obeskrivligt skrämmande och samtidigt komisk och jag kunde inte låta bli att hämta kameran för att ta en bild, som jag snällt nog inte visar i bloggen. Egentligen var mitt uppförande okänsligt och elakt för den stackars målaren fick fula skrapsår som var svårläkta.
-
Men från och med nu har mannen klättrat färdigt. Hellre ett fallfärdigt hus än en "fallen" man.
-
Blogginslaget är godkänt av maken.
-
Hej då!

14 kommentarer:

test sa...

test

Lennart sa...

Jag har just kommit ner från fjällen och ser att jag och brorsan fortfarande är ödmjuka.
Beträffande stegar så ska dom inte användas av män över 40. Yrsel och ålderdom gör att man ska måla med falu rödfärg från markläge. Den håller längre än demidekk.

Gunnel sa...

Du har så rätt i att äldre män ska hålla sig på marken. Dock kan de väl få använda stegen upp till något högre ålder än 40.

En annan fråga: Hur ser man att ni är ödmjuka?

Emma sa...

Nej nu får han faktiskt inte klättra mera, lilla farfar! Jag kan hjälpa till att måla i sommar om ni vill! :)

Lasse sa...

...här var det ju läge även för mig att erbjuda mina tjänster, fast jag har ju förstås passerat 40. Kanske kan jag hålla i stegen åt Emma.

Peter sa...

Att morbröderna är ödmjuka märks på att det inte längre talas så mycket om laget från byn öster om Boliden. Det var visst något småländskt som kom i vägen. Tycker själv att stegar bör undvikas. Byggnadsställning rekommenderas eller målningsvilliga barnbarn.

Lennart sa...

Det är inte lätt att va ödmjuk, det är man bara. Om jag inte har fattat det här fel så är det bäst av sju. Småland har bara 2.
Från Boliden kommer Jonte Hedström, Luleås bästa spelare så Peter kanske inte är helt vilse i pannkakan !!!

Gunnel sa...

Emma tack för fint erbjudande. Nu är det ju så att vi är väldigt rädda om barn och barnbarn också, så om jag får bestämma lämnar vi över målandet på högsta väggen till den som så småningom köper huset. Hoppas bara att Nisse håller med mig.

Annica sa...

Man ska vara väldigt rädd om äkta män, fruar, barn och barnbarn. Inte ska de upp och leva farligt på stegar! Kan ingen uppfinna en målande robot? Riskfyllda arbeten borde alltid utföras av osårbara plåtgubbar.

Nahide sa...

Har Ni hört talas om RUT- och ROTavdrag? Det finns både fönsterputsare och målarfirmor i Luleå, det är jag nästan säker på. Passa på innan valet i september!

Anders sa...

Lennart: I all ödmjukhet, vem är Jonte Hedström?

Peter sa...

Har alltid undrat vem som sitter och kommenterar bloggar sent på kvällen. Nu vet jag. Kan förövrigt ställa upp med två barnbarn som gillar att måla. Det borde i alla fall bli rätt spännande att se var färgen hamnar.

Lennart, vilse i pannkakan myntades av lulesonen Staffan Westerberg. Undrar om han hade Andreas Hadelöv i åtanke?

Anders sa...

Peter: Det viktiga är att ta sig vidare till slutspel (gammalt djungelordspråk).

När man väl är där kan allt hända (gammal floskel).

Gunnel sa...

Nahide: Jag köper din ide. Hoppas jag kan sälja in den hos min äkta hälft.