fredag 9 april 2010

Nutidstestet

Varje fredag, året runt, tävlar vi med "Anderstorparna" om vem som är bäst i Dagens Nyheters nutidstest. Numera består testet av tio frågor, varje fråga har fyra tänkbara svar, vilket gör att man har 25% chans även på frågor som man inte har det minsta hum om. Oftast har vi 6 eller 7 rätt, med lite utvikningar åt bägge håll. Någon eller några har vid ett tillfälle haft nio rätt.
-
Vi som tävlar har olika intresseområden. Svägerskan är suverän i det flesta ämnen och har svårslagna kunskaper om filmregissörer och författare. Brodern har stora kunskaper i litteratur och sport. Maken är en stjärna på sport och politik. Jag har magnifika kunskaper om det svenska kungahuset. Tyvärr är det alldeles för lite frågor på kungligheter.
-
Jag rekommenderar varmt eventuella bloggläsare att göra testet, som varje fredag finns på Dagens Nyheters förstasida på nätet. Blir resultatet bra, så berätta gärna, blir det dåligt, beror det på att frågorna är felställda och passar inte till dina kunskaper.
-
Lycka till!
-
Ha en härlig fredag!

5 kommentarer:

Annica sa...

Alldeles för få frågor om kungahuset!

Gunnel sa...

Jag håller med dig, Annica. Jag får så sällan briljera med mina kunskaper.

Yvonne sa...

Intressant hobby!!!

Anders sa...

Och jag som hade fått för mig att ditt favoritämne är svenska industriledare!

Peter sa...

Rekommenderar er alla att registrera er på vetgirig.nu och gå med i vetligan. Ett seriespel där man möter sina motståndare i samma division och där vinnarna flyttas upp till nästa och de mindre lyckade åker ner. Har tragglat mig fram till division 7 och sátsar framåt.