tisdag 22 januari 2013

Men själv så är jag fördomsfri


När jag läste i tidningen att en ung kvinna stulit ett tåg och kört in i ett bostadshus blev jag förvånad. När något sådant händer tror man genast att det är en man eller att antal unga män. (Fördom?) Sådana dumheter gör inte en tjej.

Den unga kvinnan visade sig vara oskyldig. Det var SL som gav den stackars städerskan skulden för kraschen. Själv låg hon nedsövd efter att ha skadats vid olyckan. Hon hade inte stulit ett tåg. Tjejer stjäl inte tåg!


Så här skriver PRO på facebook:
"Riskerar din partner att få en låg pension på grund av liten eller ingen inkomst? Då kan du som jobbar och tjänar in premiepensionen ge bort den till HENOM."

HENOM! Vem trodde att en organisation för pensionärer skulle använda sig av sådana trender i språket, pensionärer som så ofta är språkpoliser och tycker illa om nymodigheter. (Ännu en fördom?) Efter viss kritik svarade PRO att det är smidigare att använda HENOM i den snabba facebookkommunikationen.

Själv så är jag fördomsfri. Åtminstone när jag sover!

Godkväll!

2 kommentarer:

Annica sa...

Massor av människor går nog omkring och tror sig vara utan fördomar. Jag är en av dem. Om jag ska vara riktigt ärlig. Plötsligt kommer jag på sig själv... Nehejdå, jag tänker verkligen inte avslöja vilka de är!

Gunnel sa...

Annica: Fördomarna kommer fram när man öppnar munnen. Den största fördomen är att man saknar fördomar.

Fast när det gäller karlar då..........