torsdag 10 januari 2013

Stackars Annie


Politik är inget ämne för mig, men ändå kan jag tycka lite, men bara ytterst lite, synd om Annie Lööf. Som partiledare för Centern fick hon korta av sin semester bara för att några vildhjärnor kommit med kontroversiella förslag i stil med "lev som du vill, staten skall icke lägga sig i."

Jag lyssnade på Annie Lööf i radio. Hon förklarade att hon numera inte var intresserad av förslaget om månggifte, vilket var idékläckarnas mest spektakulära förslag. Ack nej, en partner får räcka i ett äktenskap även om Centern får bestämma.


Centerpartiet, som tidigare hette Bondeförbundet och som värnade landsbygden, bildades 1913 och fyller alltså etthundra år och har i motsats till andra partier vågat satsa på kvinnliga partiledare ett flertal gånger. För detta får de en liten ros i kanten.

Godkväll!

8 kommentarer:

Anders sa...

Månggifte, gäller det både för män och kvinnor? I s f blir ju familjekonstellationerna fantasieggande. Ta t ex att jag är gift med 4 kvinnor och de i sin tur är gifta med 3 män var. Det behövs nog en matematiklärare av Peters kaliber för att räkna ut var det slutar. (förutsatt att Peter är mattemajje).

Hälsningar med ögat på tabellen.

Gunnel sa...

Anders: Givetvis gäller det både män och kvinnor. I ditt tänkta fall skulle bli 17 personer i hushållet och det låter ganska trångt i trerummaren. Du får nog inreda förrådet också.Anders sa...

Sorry, förrådet är inrett och reserverat för dig ifall Suorvadammen saboteras av nyliberaler. Dessutom saknas viss matematisk kompetens i din uträkning av antalet personer i situationen. Peter, var är du?

Annica sa...

Det här med politik – och matematik – gör mig alltid mer förvirrad än vanligt. Men den där rosutdelningen ställer jag upp på. In med mera kvinnor! Överallt!
LHF vann i kväll. Mycket trevligt.

Gunnel sa...

Anders: För att få ett stopp på alltför stora familjer i månggiftets kölvatten behövs ett nytt tänkande.

Man kan låta 25% av männen och 25% av kvinnorna välja 3 partners var. Vem som hör till de 25% som får välja bestäms med lottens hjälp. Öviga får finna sig i att bli valda.
Vet faktiskt inte vad som är fördelaktigast, att vara 1 hustru av 3, eller ha 3 äkta män att fostra.
Var detta begriplig matematik?

Annica: Du är absolut inte förvirrad, det sköter jag om. Se kommentar ovan.

Eftersom vi litar på att LHF vinner vid lagom många tillfällen behöver vi inga ögon på tabellen.

Peter sa...

Som lärare i samhällsorienterande ämnen betackar jag mig för dylika experiment. Men tillåts månggifte bör väl även mångskilsmässa tillåtas?

Förövrigt tycker jag att Linköping är rätt lätta att besegra.

Moderen sa...

Peter: Jag antar att allt ska tillåtas om Centerns idékläckare får som de vill. Det är så långt från Hedlund i Rådom som det bara kan vara.

För övrigt vet jag att LF Basket äntligen vann ikväll.

Anonym sa...

Bara en test.