torsdag 3 januari 2013

Bara en blek liten sol

 
Idag åker persiennerna ner när solen visar sig för första gången på länge. Tillvaron blir mycket ljusare, man blir god och glad och vill bara vara positiv.
 
En stor positiv nyhet för oss som ständigt bantar är den forskning som visar att det är en fördel att vara något överviktig, till och med lite lätt fet. Man har lägre risk att dö i förtid om man har ett BMI mellan 25-30, ja ända upp till 35. Anledningen skulle kunna tänkas vara att något överviktiga får bättre medicinsk behandling????????? Allt detta står i den förnäma tidningen Norra Västerbotten.
 

 
Istället för att hålla igen, kan jag nu frossa i godsaker och låta ringarna runt midjan dallra i äkta glädje när de för en gångs skull passar bra på min kropp.
 
Som slutkläm skriver "Norran", att man kan räkna med att denna forskning blir "FETT" ifrågasatt så man får glädja sig just nu, i morgon kommer andra forskningsresultat.
 
- - - - - - - - -
 
Den blekaste av solar gjorde bara en kort visit och Hellner ligger fortfarande sjua och allt är precis som vanligt.
 
Godmiddag!

2 kommentarer:

Annica sa...

Här kommer äntligen min kommentar – vet inte varför jag hållit på den när du kommer med så ljuvliga nyheter. Oj, vilket härligt forskningsresultat! Det var det bästa jag läst på länge!!! Tack för den rapporten! Jag tar den till mitt hjärta.
---- Även i dag har vi få sett solen en liten stund. Så trevligt efter en närmast oändlig rad av gråa dagar.

Gunnel sa...

Annica: Det är inte så ofta man får så här goda nyheter. Det är bara att njuta. Hörde idag att vi saltar bort flera år av vårt liv, annars skulle vi leva nästan i evighet, amen!