torsdag 17 januari 2013

Mannen och drömmen


Mannen hittade drömmen på nätet och i går mötte han sitt svärmeri för första gången.

Omedelbar kärlek uppstod, den nya läckra strömlinjeformade japanskan hade alla tänkbara finesser samt därutöver ett fördelaktigt utseende. Den entusiastiske mannen kontaktade sönerna som uttryckte sitt gillande men bägge frågade fadern: "Vad säger HON?"

"HON" är för den drömmande mannen ett nästan oöverstigligt hinder. Där framför datorn sitter HON, bromsklossen, den snåla snörpiga som tycker att den som bor i stan och knappt lämnar kommungränsen gott och väl klarar sig med den gamla grå, som är i gott skick och sällan krånglar.

Hur det går? Ingen vet, men fortsättning följer............

Hej!11 kommentarer:

Lennart sa...

Den nya är troligtvis en han för Mazda är ju en maskulin bil. Den har säkert kamera och parkeringssensor så att frun kan se undangömda stolpar och sådant.
Byt!!!!!

Lennart sa...

Här har det stadigt varit 26 - 27 grader kallt så jag kan mest bara
"sitt a tokes ve datorn".

Gunnel sa...

Honda heter hon, det måste vara en hon och den har parkeringssensor vilket mannen min många gånger påpekat.

Här är det ca -20 och jag såg på facebook att "dö hadd tokäsä vä datorn."

Anders sa...

Den gula bilen i bildillustrationen ser ut precis som Nahides Suzuki R+. Jag har länge försökt få henne att köpa en ny Suzuki Swift, har t o m tagit hem broschyrer, men hon verkar lika snörpig och kallsinnig som du. Ja, se fruntimmer!

Jag hoppas att Hondan är röd, eftersom röda bilar går fortast, men de gula kommer inte långt efter.

Gunnel sa...

Anders: Men vad är det med karlar och bilar. Alltid ska det vara en nyare modell fast den gamla är alldeles felfri. Nahide är en klok kvinna, det är jag också. Lyssna på oss!

Hondan är röd!

Peter sa...

Så länge de inte envisas med att de behöver en nyare årsmodell på fru så är det väl ok att byta bil då och då.

Gunnel sa...

Peter: Så om inte karln får byta bil, då byter han fru. Spännande att se vilken årsmodell av fruntimmer som blir aktuell i det här fallet.

Anders sa...

Peter: För en del av våra äldre årsmodeller känns det inte aktuellt att byta till en yngre fru. F ö känns det tidigare nämnda månggiftet ännu mer bekymmersamt.

Gunnel sa...

Anders: Hörde att några fruar till herr Sh? (kommer inte ihåg hans namn, men han brukade rumpa upp kvinnorna) skulle finnas i "Debatt" ikväll och berätta om det fina med månggifte.

Men då tittar vi på Sportnytt.

Annica sa...

Bättre med män som byter bil än fru. Vissa byter båda, men det är ju inte aktuellt, så säg ja till vackra, röda Honda. Maken blir lycklig och tycker att han har världens bästa hustru. Det ger henne ett bra förhandlingsläge i andra sammanhang.

Den åtrådda är definitivt en hon - hörs på namnet.

Gunnel sa...

Annica: Tänk att även du tycker att mannen är värd en röd Honda. Han tackar så mycket för allt stöd från alla håll och hoppas att det ska ha någon sorts påverkan på bromsklossen.