måndag 6 augusti 2012

Vad är det för fel med nykterhet?

Medan Bonnie Tyler sjöng med sin hesa röst, gick solen ner i Norra Hamn.

Det var mindre folk än förra året, fruktansvärt mycket fylla, dåliga artister, för dyrt och skränigt. Det betyget får Lulekalaset av morgontidningen. Att folk ska supa bort förståndet när det är fest gör mig verkligen bedrövad och det är kanske så att riket behöver en ny Peter Wieselgren. Eller är det dags att införa motbok igen?

Men, men

Det var i alla fall kul och nyktert på det här kalaset.

Trevlig ny vecka!

10 kommentarer:

Unknown sa...

Nej till motbok! Det skulle börja puttra i stugorna om motboken kom tillbaka.

Anders sa...

Tycker att du ser lite väl dikotomiskt på företeelsen. Det finns ju många olika stadier, en del riktigt trevliga, mellan helnyktert och drängfylla.

Gunnel sa...

Mycket kloka kommentarer. Är inte helnykteris själv som man kanske kan tro utan tar ett glas vid högtidliga tillfällen, som lördagar t ex.

Men drängfylla är bra onödig, eller hur?

Yvonne sa...

Det är bara så sorgligt att se alla ungdomar,som inte vet vad dom gör.
Jag gick en sväng på lördagen.Många barn var i farten då på dan.Det som var märkligt var att jag träffade EN bekant.Nog känner jag flera i Luleå!

Annica sa...

Bonnie Tyler fick fin kritik i min morgontidning. En av tidningens reportrar hade träffat henne för intervju några timmar före konserten. Från vad reportern skrev så verkade Bonnie dessutom vara en sympatisk person.

Tänk ändå om det alkoholpimplande folket kunde gå över till saft och läsk. De borde lära av det snälla och nyktra barnkalaset. Vad trevligt alla skulle ha det då. Och inga extra utgifter för polisbevakning.
Ja, jag vet - en utopi. Men önska får man. :o)

Gunnel sa...

Yvonne: Det är märkligt så mycket folk det finns som man inte känner. Jag brukar också förvånas över att man träffar så få bekanta när man är på stan.

Annica: Jag lyssnade på Bonnie Tyler på snålparkett och hon lät som vanligt och hade många fina låtar. Hon var bra helt enkelt fast NSD:s recensent skrev ner henna totalt.
Med saft och läsk behövs inga polisingripanden men de dryckerna är inte bra om man får tro hälsoexperterna. Vi får övergå till vatten helt enkelt.

Annica sa...

Hälsoexperterna må tycka vad de vill om saft och läsk, men i jämförelse med maxat alkoholintag så tror jag ändå saften är nyttigare.
Läste förresten i tidningen att det svenska kranvattnet är sisådär. Och tydligen är många vattenverk inte så bakteriesäkra. Usch, jag som är så vattenberoende.

Gunnel sa...

Lite bakterier behöver vi Annica. Dessutom lär vi behöva 1 glas vin per dag och 5 koppar kaffe för att bli friska och leva länge. När det kommer till kritan är det nog bara saft och läsk som är farligt.

Annica sa...

Oj då, jag som varken dricker alkohol eller kaffe! Nu har jag inte långt kvar - detta kan bli min sista kommentar...

Gunnel sa...

Aj-då! Synd att jag skrämmer dig på dette viset.

Men ta en kopp kaffe som medicin
Så bjuder jag dig på ett litet glas vin.
och levnadsåren blir flera,
du kan fortsätta kommentera.