fredag 24 augusti 2012

Ros och ris


Veckans ros går till min näst yngsta svägerska som blev äldre i förrgår. Vi syskon plus ingifta, inalles sex personer, firade Nahide som trots att hon fyllde jämnt,  fortfarande är en närande person. Nu närde hon oss med mat och bakelser.

Vi sex är goda vänner och det är en lättsam ton oss emellan. Men blicken hårdnar och rösten höjs när vi diskuterar väsentligheter, som t ex hockey. Tack och lov har serien ännu inte startat så det blev en fredlig tillställning utan blodvite den här gången.


Veckans allra grönaste groda går till kongressmannen Todd Akin, som vill förbjuda abort för våldtagna kvinnor. Dessa har, enligt Akin, ett biologiskt försvar som gör att de inte blir gravida vid våldtäkt. Åtminstone inte i USA och inte vid "riktig" våldtäkt. Akin är ännu en farbror som uttalar sig utan att ha hjärnan påkopplad. Stackars lille dumbom!!

Trevlig fredag!

6 kommentarer:

Nahide sa...

Tusen tack för rosen, besöket, blommorna och presenterna. Vi har redan tullat på det sovande lejonet. "Ganska djup granatröd färg. Stor, generös och kryddig doft med komplexitet som rymmer vanilj, maskrosblom, mörka körsbär, sandelträ, dill och läder. Fyllig, mjuk smak med rik frukt av mogna röda och mörka bär, syrliga mörka körsbär och röda vinbär, friska syror, kryddighet, liten vaniljton och fint avvägda ekfat. Mycket lång, elegant och balanserad eftersmak med antydan till mynta och en liten sotighet i avslutet".

Gunnel sa...

Nahide: Din recension (heter det så) av det druckna var lysande och får Bengt Fritiofsson och Carl-Jan att låta som bleka amatörer.

Själv har jag besökt Systemet idag men bara för att jag tog fel dörr när jag skulle gå på Konsum. De har dörrarna bredvid varann nämligen.

Annica sa...

Grattis Nahide, lite i efterskott! Kan bara hålla med Gunnel om den strålande recensionen. Carl-Jan och de andra kan slänga sig i väggen. Eller skamset gömma sig i sina vinkällare.
Men Gunnel, skylla på att du tog fel dörr... ;o)

Gunnel sa...

Annica: Jaså, man kan inte lura dig. Hur som helst så var det "fun" vi skulle köpa och vilken dörr som då är den rätta kan man ju grunna på.

Nahide sa...

Får väl erkänna att recensionen kanske inte helt och hållet är tagen ur egen fatabur...

Giunnel sa...

Nahide, man får stjäla några takter utan att det räknas som stöld.