torsdag 30 augusti 2012

Som jag väntat.

Hälsokost!

Äntligen ett forskningsresultat som man kan tro på och svälja med hull och hår.

Choklad är bra för hälsan och märk väl, ljus choklad är lika bra som mörk. Nu behöver vi inte ljuga för oss själva längre och låtsas älska den mörka chokladen, fast vi alla vet att det är den som blir sist kvar i chokladkartongen.

Forskningen var gjord på män, men helt klart passar den även för kvinnor. När vår kropp säger att det är gott, måste det även vara nyttigt.

Så njut av din ljusa goda choklad, i morgon kan den vara farlig.

Hej!

14 kommentarer:

Yvonne sa...

Visst är det underbart för oss Daimälskare??

Gunnel sa...

Yvonne: Bäst vi passar på just nu, för snart kommer varningarna.

Annica sa...

Detta bör firas med en stor chokladorgie! Åh, älskade mmmm... Marabou! Och Cloetta! Och Fazer!
Forskarna som kommit fram till detta ska omedelbart tilldelas mer pengar så vi får veta att chips och läsk också är fantastiskt hälsobefrämjande.

Gunnel sa...

Annica: Forskare kan komma fram till vad som helst. Kan de vara köpta av industrin? Nej, naturligtvis inte! Forskare är alltid seriösa.

Men får väl njuta med måtta för nästa vecka kommer forskning som visar motsatsen.

Helena Högberg sa...

Forskarna kommer hela tiden på olika saker som är bra eller dåliga att äta, det växlar hela tiden, ungefär som när de sade att lakrits var farligt...om man åt mer än ett kilo om dagen :D. Jag tolkar det som att -Ät vad du vill, men variera!Slinker det ner godis,choklad, läsk och chips ibland,inte gör det något, bara inte varje dag :)

Gunnel sa...

Helena: Exakt! Man ska äta av allt men med måtta och inte lägga någon större vikt vid vad som är farligt för dagen. Följde man alla råd blev man stressad.

Peter sa...

Egen forskning visar att måttliga doser av skotsk maltwhiskey är väldigt bra för/mot allt

Gunnel sa...

Peter: All seriös forskning bör ske på ett större antal personer.

Anders sa...

Håller till visst del med Peter. Men maltwhiskeyn ska ha låg rökighet och helst ska det vara casktappning. De riktiga tjärvarianterna är säkert inte lika bra för hälsan.

Gunnel sa...

Eftersom forskningen nu innefattar två personer som uttalat sig med stor kunskap och främmande ord, får vi väl betrakta whiskeyns hälsobringande egenskaper som sanning.

Peter sa...

Anders, de som ger bäst medicinsk effekt är Lagavuloin 16y, eller Caol Ila 18y eller vaför inte Talisker destillers edition. Alla dessa är förhållandevis rökiga om än inte i klass med Laphroig.

Peter sa...

Lagavullin ska det vara.

Anonym sa...

Hembränt och whiskeyessens från konsum kan man också dricka, men det ska vara i små mängder.

Anders sa...

Jag tror nog att jag föredrar anonyms blandning i stället för Peters tjärtunnor.