onsdag 8 augusti 2012

Bristande orienteringsförmåga


Vi har varit till Piteå och Noliamässan idag. Där var mycket folk och delvis ganska trångt. Försäljarna gapade och försökte överrösta varann och få oss att köpa det där knivsetet, som får tomaterna och rädisorna att bli konstverk och som vi redan har därhemma utan att lyckas med konsten.

Det här skulle föreställa 60-tal. Jag tror på 40-tal.

Efter en halvtimme i mattältet hade jag totalt tappat orienteringsförmågan. Jag visste inte hur jag skulle hitta ut och lufsade en meter efter den äkte som visste exakt var han befann sig.

Det där med att gå några steg efter varandra är en typisk vana hos folk som varit gifta i evigheter. Farbror styr och tant följer.

"Har du nån aning om var vi har bilen?"
"Nääää!"
"Hur skulle du klara dig utan mig?"

Ja, det kan man verkligen undra!

Ha det gott!

9 kommentarer:

Anders sa...

Van Baars Junior (bilden) är definitivt 60-tal. Min kompis RN rökte dem. Själv höll jag mig till en sort som hette Sheriff med plastmunstycken. Det följde med 2 munstycken i varje 10-ask.

Gunnel sa...

Men Palmolive pulverschampo är definitivt en 40-talsprodukt. Är inte så hemma på Van Baars.

Helena Högberg sa...

Jag är också otroligt dålig på att orientera mig. Det räcker att jag går 5 meter in i en skogsdunge, sedan vet jag inte längre var vägen låg.Min sambo skulle däremot hitta med förbundna ögon.Det där föds man nog med tror jag, inget att göra åt.1 zrlially

Annica sa...

Tillfällig desorientering kan bero på mycket. I det här fallet var det för att du totalt uthungrad äntlligen fått mat. Och ägnat dig helt och fullt åt delikatesserna. Då spelar matplatsen mindre roll.

Min fader rökte Van Baars cigariller och det långt in på 70-talet. Nyfiken googlade jag på Van Baars Junior och de tillverkades mellan 1961 och 1984. (Ja, jag vet... avdelningen för onödigt vetande.)

Annica sa...

Glömde berätta att jag faktiskt har en likadan plåtburk Van Baars i min burkssamling. Den är tom!

Gunnel sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Gunnel sa...

Helena: Ja vi är nog flera. Jag tror att karlar rent generellt har ett bättre inbyggt orienteringssystem. De behöver egentligen ingen GPS.

Annica: Det var nog ingen tillfällig desorientering. Det var som vanligt. Tror kanske att när man är med någon som alltid hittar bryr man sig inte om att hålla koll på var man är.

Van Baars var alltså en 60-talare. Det finns inget onödigt vetande.

Den borttagna kommentaren är min egen och att jag tog bort den beror på att den innehöll en hoper stavfel.

Anders sa...

För att utöka ditt onödiga vetande: Van Baars Junior fanns också i en röd, något mildare, variant har jag för mig. Någon som har en sådan ask?

Systern sa...

Anders: Nej, jag rökte aldrig cigarill inte ens av den milda varianten.