måndag 20 augusti 2012

Budgivning


Jag tillbringade söndag förmiddag på Hertsö Miljögård där Luleå Auktionsverk hade sin sista sommarauktion för året. Mycket folk och mycket prylar, precis som det ska vara.

120 konor för två kilo tung glasvas.

Risken med att gå på auktion är att man dras med i budgivningen och kommer hem med något som man varken behöver eller ens vill ha. Kanske borde jag ha hållit tyst och inte ropat på den där vasen, men nu är den min och det lönar sig inte att ångra vad man redan gjort.

På vägen hem märkte jag att en del björkar var nästan gula. Är sommaren redan slut? Nog är hösten en fin årstid men den behöver inte ha så bråttom.

Trevlig vecka!3 kommentarer:

Annica sa...

Auktioner är trevliga tillställningar. Särskilt utomhus i fint sommarväder.
Inte ångrar du väl köpet av vasen? Den är ju snygg och lite ovanlig. Och tänk så stadigt den står - det ska mycket till för att välta två kilo glasvas.

Helena Högberg sa...

Ibland kan man köpa något som man funderar om det verkligen var nödvändigt, men jag brukar ångra mig mest de gånger jag INTE har köpt något, då försvinner möjligheten att köpa det igen. En pryl för mycket kan man alltid sälja om man inte vill ha den kvar.
Jag har inte varit på någon auktion på flera år, saknar det verkligen.

Gunnel sa...

Annica: Nej, jag ångrar ingenting, vasen blir fin med röda rosor som jag ska köpa till mig själv någon lämplig dag.

Helena: Det är så kul att gå på auktion och jag känner för att gå även nästa söndag. Men det blir mycket dyrare än på loppis.