söndag 2 september 2012

Bara dumheter

Mycket muskler, liten hjärna.


Jag är miljonär. Jag har haft tur och vunnit en massa pengar på sista tiden. E-mailen har rasat in och berättat om mina vinster i brittiska och sydamerikanska lotterier. Tror förresten att jag ärvt någon arabisk prins också. I veckan som var har jag vunnit på min e-postadress. Läs följande:

"Den här e-post är att gratulera dig som din e-postadress har vunnit en prissumma på en miljon pounds i det pågående brittiska National Lotteri Promo. Om du vill lämna dina påståenden. Kontakta din anspråk agent barrister Larry Williams med följande nedan.
Du behöver inte köpa biljett för att komma in detta lotteri. Det är gratis e-drag."


Nej, pengarna har inte kommit in ännu, alla väntar på mitt kontonummer. Men sen har jag enorma resurser. Någon som vill låna?

Hej!

5 kommentarer:

Yvonne sa...

Haha,typiskt!

Gunnel sa...

Yvonne: Jag kan inte tänka mig att någon låter sig luras, så de borde ju ge upp.

Helena Högberg sa...

Jag har klarat min mail ganska bra, men jag har däremot blivit bombarderad av samtal på hemtelefonen från utlandet.De frågar efter mitt namn, sedan om jag har en dator (hörs i bakgrunden att det pågår en massa telefonsamtal). De har inte hunnit längre innan jag blivit sur och lagt på, men efter att ha hört andra som fått likadana samtal kommer frågan om bank-kontonummer sedan. Inte för att man skulle gå på en sådan sak, men de STÖR mig fruktansvärt när man får springa och svara ideligen när man är upptagen med annat!Internetssamhällets baksida :(

Annica sa...

Någon måste gå på det annars skulle de inte hålla på.
Nu har jag klarat mig länge från både skräpig epost (peppar, peppar!) och korkade telefonsamtal (peppar, peppar, igen!).
Sedan flera år tillbaka har jag NIX och det är toppen. Men utländska uppringare bryr sig ju inte om det. Jag har dock bara blivit uppringd från utlandet en gång, för länge sedan, och då lade jag bara på. Omedelbums!

Gunnel sa...

Helena: Jag har aldrig blivit uppringd per teleon men just i dag på morgonen kom ännu ett mail, då på engelska om ännu ett lotteri som jag deltog i. Det är verkligen den nya tidens bedragare som är i farten.

Annica: Den enda skräppost vi får numera är från dessa lotterier som man själv ovetandes är med i. Vi är inte med i NIX men är inte så drabbade av telefonförsäljning. Så kan man ju låta bli att svara om man ser ett främmande nummer.