tisdag 24 januari 2012

Små grodorna


Den här är en bild av årets isskulptur i stadsparken i Luleå. En groda på nästan nio ton, som är mycket imponerande.

Ibland kommer det grodor ut ur vår mun när vi talar. Politiker i synnerhet är duktiga på grodor, vilket kanske mest beror på att de sällan är tysta.

Min egen pinsammanste groda var när jag gratulerade en granne till hans nyfödde son. Vad jag inte visste var att babyn hade dött samma dag.


Småsaker, som att försöka få ut pengar i bankomaten med bibliotekskortet, lägga varor i någon annans varukorg, eller åstadkomma små buckor på bilen är bara bagateller, knappt ens värda att nämna.

Men du som läser detta, kanske har någon rejäl groda i bagaget. I så fall får du gärna dela med dig. Grodor som i ögonblicket är pinsamma, brukar med tiden bli ganska roliga.

Men kyss ingen groda! Det blir ingen prins! Jag vet!!

Ha det!

10 kommentarer:

Annica sa...

Våra verbala grodor är alltid roliga - i efterhand. Men mina var nog inte ens det för just nu kan jag inte komma på någon. Jag har antagligen förträngt kvackandet.

Dina sista meningar i inlägget gör mig mycket nyfiken. Den erfarenheten måste du utveckla vid tillfälle.

Gunnel sa...

Annica: Jag har också svårt att komma på någon rejäl groda. Troligen har man förträngt dem eller också är man perfekt.

Yvonne sa...

Oj,har nog gjort många grodor,men jag måste tänka efter!!

Gunnel sa...

Yvonne: Eftersom vi inte kommer ihåg några grodor så måste vi antingen ha lätt för att glömma eller också har vi aldrig gjort några.

Helena Högberg sa...

Någongång, tidigt 80-tal var det partaj hemma för jag fyllde år (minns inte vilken födelsedag i ordningen dock)När två av min systers ingifta släktingar skulle gå hem sade jag glatt:Tack så mycket för presenten!Jag bet mig i tungan när jag såg deras min och samtidigt kom på att de faktiskt inte hade haft någonting med sig, PINSAMT.

Gunnel sa...

Helena: Kul historia. Det var säkert pinsamt även för dina presentlösa gäster som säkert trodde att du pikade dem.

Anders sa...

Det viktigaste är ju att man lär av sina grodor och inte upprepar dem, vilket t ex Peter verkar göra varje gång han yttrar sig om hockey.

Gunnel sa...

Anders: Systersonen har nog inte läst ditt påstående. Han skulle annars inkommit med protest. Eller också tycker han att du har rätt.

Peter sa...

Anders, hellre tiga och bli tagen för mindre vetande än att tala och undanröja alla tvivel. Ett enkelt ordspråk som anhängarna till "låtsas-aik" borde ta till sig.

Gunnel sa...

Peter: Ett enkelt ordspråk som jag som bloggare också borde ta till mig. Jag ångrar varje blogginlägg och ändå fortsätter jag med obruten frenesi.