söndag 8 januari 2012

Elvis och jag


Lägenheten någorlunda städad, duken ren och nystruken och på den står finkopparna som tagits fram ur skåpets inre. Kladdkakan står i ugnen och maken är redo att åka till konditoriet och köpa en ny, ifall kakan inte blir så kladdig som den ska vara. Gästerna anländer vid 3-tiden och då ska allt vara klart.

Vad firar vi då? Jo, detta datum den 8 januari för 77 år sedan föddes Elvis Presley, min och många andras favorit under 50- och 60-tal och även senare. Han som hade en röst som gick direkt till hjärtat och som framkallade idolhysteri hos tjejerna.

Varför firar vi honom? Är det inte sjukt att ha tårtkalas för en död sångare? Nej, inte alls, den här dagen firar vi dubbelt. Förutom Elvis firar vi min mans första fru, som också är född samma dag som sångaren, men som är betydligt yngre än den gamle rocklegenden.

Trevlig söndag!

6 kommentarer:

Lennart sa...

Gratulerar på födelsedagen!

Peter sa...

Glöm inte David Bowie som visserligen bara blir 65.

Gunnel sa...

Lennart som jag nyss pratat med i telefon: Tack så mycket!

Peter. Jag vet att även David Bowie fyller år men Elvis står mig närmare.

Annica sa...

Grattis! Återkommer! Ska se Doc Martin på kanal 9 nu. Viktigt!

Peter sa...

Du kan väl i alla fall respektera Bowie såpass att du avstår från att lyssna på den vämjeliga tolkningen av Life on mars som Kristus Sjögren står för.

hOppas kladdkakan var god och att du blev utbjuden på krogen av din man.

Gunnel sa...

Peter: Efter att ha lyssnat på youtube och hårdsminkade Bowie och gamle Sjögren ger jag dig rätt i att Bowies version är bättre. Han har liksom en bättre engelska liksom och mera tryck i sången.

Kladdkakan blev inte så bra som jag ville och krogen blir det först nästa helg.