onsdag 4 januari 2012

Lyxgnäll


Lyxgnäll, säger min bästa kompis när jag klagar på min övervikt på några kilon. Men nu kan det vara färdiggnällt för det har kommit en ny diet som naturligtvis är helt suverän och som gör en smal på nolltid.

Fredrik Paulun är upphovsman till LCHQ-dieten som han kallar en livsstil. Här kan man tillåta sig någon potatis (särskilt om man springer maraton) men bacon är det nya onda. Det kan vara det mest onyttiga livsmedel som finns, säger Paulun enligt Aftonbladet.


Passande nog har Paulun gett ut en kokbok med lämplig mat enligt den nya dieten och vi som tror på allt köper den naturligtvis till glädje för bantningsgurun, vars bankkonto blir allt fetare, medan vi förhoppningsvis tappar några hekton. Men så grym är verkligheten att efter liten nedgång följer större uppgång, vilket vi alla vet, men vi älskar att låta oss luras.

Godmorgon!

25 kommentarer:

Helena Högberg sa...

Ja, olika dieter finns det gott om! Ena dagen är det helt vanskligt med fett, andra dagen ska man vräka i sig fett men ingen potatis.Ändå vet man ju vad som ger ringarna runt magen, kakor,chips och annat som kroppen faktiskt inte behöver!Det är bara så svårt att låta bli, för det är ju smaskigt!

Annica sa...

När jag gnäller så är det INTE lyxgnäll! Och så kan man skyffla i sig vad som helst bara man springer ett eller två maraton-lopp efteråt. Vilket man ju inte gör.

Paulúnen skrattar hela vägen till och från banken, men han har en mycket god "superjuice" i sitt Paulún-sortiment, "Tranbär & Aronia". (Med mest röd druva i, 66%.)

Och så ett nytt citat: De flesta självmord begås med kniv och gaffel.

Gunnel sa...

Helena: Du har så rätt. Det är godiset och chokladen och glassen och kakorna som ger rondören. Men det är ju gott och det som är gott mår man bra av.

Annica: Nej, det är ju mitt gnäll som är lyxgnäll. Och med den blåst och halka som just nu plågar oss, så är lusten till maratonlopp inte så stor.
Citatet är väl funnet.

Annica sa...

Mitt gnäll är inte lyxgnäll, p.g.a. att mina extrakilon är fler än dina. Det var så jag menade.

Gunnel sa...

Annica: Jag vet! Men lyxgnäll är något som jag ägnar mig åt i alla möjliga sammanhäng.

Anonym sa...

Du var in på en annan blogg och kommenterade ett inlägg hon gjort där... länk dit:

http://loppisloella.blogg.se/2011/december/falska-frimarken.html?_tmp=746bb5af182ffc8bb774c7762d50e479dfb107dd

Jag ville påpeka att säljaren av damtrollet hette "Melika_21" på Tradera och köparens alias är "Sivan-64" som lämnade positivt omdöme med; "fint gammalt damtroll" skrev hon.

Hon störde ju sig inte alltför mycket med andra ord att det var förfalskade frimärken. Lite komiskt blogg inlägg....

Annica sa...

På tal om häng så har jag även mera sånt än du!

Gunnel sa...

Anonym: Jag har av en släkting fått reda på att det finns många samlare av falska frimärken som betalar bra för sådana. Lite konstigt samlarområde kanske.

Annica: Du ska då alltid vinna!

Anders sa...

Inom filatelin är det alltid avarterna som är intressanta, äkta eller falska. Ta t ex min samling av gröna tunisiska fraktmärken från 40-talet. Oerhört intressanta inom en oerhört liten krets av samlare!

Gunnel sa...

Anders: Den samlingen måste du visa. I gengäld kan du få titta på min exklusiva samling av politiker i cernitlera.

Annica sa...

Det vore roligt att vinna i några andra grenar än "flest kilon" och "mest häng".

Gunnel sa...

Annica: Du är mest teknisk, mest pysslig, mest noggrann åtminstone i ädel tävlan med mig.

Annica sa...

Tack, det var snällt sagt. Men eftersom du brukar säga att du är oteknisk, opysslig och lite slarvig så är väl inte konkurrensen då så överväldigande. Var du tvungen att skriva `åtminstone´? ;o)

Gunnel sa...

Annica: Min bror tycker att vår tävling om mest häng osv är intressant att följa. Borde kanske vara en manlig tävling.

Tar givetvis genast tillbaka åtminstone.

Anders sa...

Är "hängtävlingen" lokal för norrbottensdistriktet, eller är det OK att jag anmäler min fru? Ni är väl inte, som i hockeyn, rädda för konkurrensen?

Syster sa...

Vem som helst kan delta. Men den som anmäler sin fru till en sådan tävling blir nog inte särskilt populär därhemma.

Däremot fruktar vi inte alls konkurrensen från grannlänet. I den här tävligen har representanten från VB län (din fru) ingen chans.

Peter sa...

Anders, det finns väl ingen konkurrens inom hockeyn? Det brukar ju oftast vara storebror från norrbotten som vinner matcherna.

Annica sa...

En liten undran: Om häng-tävlingen får en manlig variant, var exakt har män mesta hänget?

Vidare kan JAG redan nu börja "fira" den något (läs: mycket) deprimerande och tvivelaktiga segern i den kvinnliga häng-tävlingen. Där har varken f.d. västerbottningar eller nuvarande en chans.

Lennart sa...

Peter, det ska stå aftonbladet längst upp på tidningen då du läser tabellen!

Gunnel sa...

Peter och Lennart: Ödmjukhet vinner alltid derbyn. Anders och jag tävlar i den grenen inför mötena. Den här gången vann jag knappt.

Annica: Män kan inte delta i den här tävlingen. På män hänger ingenting, de är perfekta enligt egen utsago. Och är det något som hänger så ska det hänga, så de så!

Beträffande själva tävlingen mellan dig och gamla och nya Västebottningar så har domaren ännu inte fått säga sitt. Han/hon har inte ens fått titta på de tävlande.

Annica sa...

Domaren får kora vinnare osett. Man får inte försätta människor i chocktillstånd. Allra minst domare.

Medtävlaren sa...

Annica: Man kan inte bara ge sig själv en seger utan vidare. Domare har betalt för att tåla det mesta.

Annica sa...

Vare sig domaren kollar eller inte så avgår jag med den - märk väl - icke önskade segern. Jag vet ju! Jag vill vara filantrop, inte misantrop.

Peter sa...

Lennart: Jag läser aldrig Aftonbladet, däremot studerar jag resultaten från derbyn och konstaterar vilka som oftast vinner.

Till bloggerskan grattis på födelsedagen.

Gunnel sa...

Annica: Man kan inte vinna utan att tävla. Inte ens oönskade segrar.

Peter: Tack så mycket!