söndag 29 januari 2012

Den mest lämplige


Min äkte man har fått diska hela veckan. Han har varit mest lämpad för uppgiften, eftersom jag brännskadat min stackars tumme.

Under veckan har vi bytt från Juholt till Löfven. Det är alltid den som är mest lämpad för som får uppdraget som partiledare, direktör eller något annat höjdarjobb. Här går man enbart efter lämplighet. Inget kvoteringstjafs här inte! Sen råkar det vara så att den som är mest lämpad i åtta fall av tio är en man mellan 50 och 80 år.

Så kan en ledare se ut!

Så är det i Sverige, i EU och i hela världen. Det är de gamla männen som anses mest lämpade för politiskt ledarskap och i ännu högre grad för religiöst ledarskap. Kvinnor göre sig icke besvär, de bör veta sin plats.

Det ligger en del i vad den gamle diktaren Hermanus skrev i sin dagbok.

"Det krävs skägg och snopp,
för att vara på topp."

Godafton!


6 kommentarer:

Annica sa...

Hermanus kunde ha fortsatt:
"Har man bara en manlig kropp
så behövs absolut ingen knopp."

Yvonne sa...

Nu är han ju svetsare och har vuxit upp i Ö-vik,vår nye ledare.Facklig har han varit länge.Min far träffade på honom ofta när han också jobbade på Hägglunds.Jag är så nöjd att det inte blev en s.k Brat.Få se hur han klarar sig!

Gunnel sa...

Annica: Den gamle Hermanus diktning är tyvärr ganska bortglömd och det är inte ofta man hittar någon av hans alster. Han anses inte höra till de stora poeterna, vilket jag beklagar.

Yvonne: Den nya ledarens mamma var ett fynd. Glad som en lärka över sonens utnämning. Framtiden får väl visa hur han klarar jobbet som inte är det lättaste.

Annica sa...

Som du kan se så tillhör inte jag heller till de stora poeterna.

Hörde någonstans att Löfven inte får vara med i partiledardebatterna och inte kan ställa direkta frågor i riksdagen till regeringsföreträdare eftersom han inte har någon riksdagsplats. Om det stämmer så är det ju lite tokigt.

Annica sa...

Ta bort första `till:et´.

Gunnel sa...

Annica: Dina diktade rader var mycket bra, litegrann i den gamle diktarens stil.

Aj då! Men vem ska ta hand om partiledardebatten om inte partiledaren.