onsdag 7 december 2011

Lite hyfs, gamlingar!


Vi som är över 60 år tillhör den oartiga generationen. Det står i Dagens Nyheter och därför är det sant. Hanna, som skrivit artikeln, har dålig erfarenhet av seniorer, som bär sig åt som vildar. Vid ett tillfälle, när hon satt med ett gäng kompisar i en biosalong, fick en lång kille i sällskapet en käpp i ryggen av en liten tant, som krävde att han skulle flytta på sig för att han skymde sikten.

Kvinnan som skrivit artikeln har även tröstat en skräckslagen hipster (vad är det?) som blivit utskälld i rulltrappan av en sextioplussare som hojtat "stå till höger bonntölp."

Gamlingar som fortfarande finns i yrkeslivet presenterar sig inte när de möter nya personer, går inte på "after work" utan stressar bara för att hinna hem till Skavlan.

Så slutsatsen måste bli att vi dinosaurier måste skärpa oss och försöka bli goda föredömen. Hur det ska gå till vet jag inte, men nästa gång vi går på bio, kan vi åtminstone lämna käppen hemma.

Ha en bra dag!

6 kommentarer:

Annica, en något-så-när artig 60-plussare sa...

Vresig, snorkig och oartig är jag mot alla som förtjänar det. Likväl som jag är snäll, vänlig och artig mot de som förtjänar det. Jag låter t.ex. de unga gå före mig i kassakön om jag har handlat mycket och de nästan ingenting. Och jag kastar arga blickar på pensionärer som petar folk i ryggen eller på annat sätt bär sig illa åt.
Det har ingenting med ålder att göra. Snorkfolk finns i alla åldrar.
En käpp måste man ju få ha med sig. Att STÖDJA sig på. INTE att peta på folk med. Vilka dumheter! Varför inte försöka med vänlighet?

Gunnel sa...

Javisst har du rätt Annica, artighet har inte med ålder att göra, men Hanna som skrev i DN hade tydligen dåliga erfarenheter av just äldre personer.

Men gamlingar kan slå sig fram. Det har jag själv sett när vi åkte på bussresa till en revyföreställning. Jakten på den bästa platsen var intensiv och jag som är en försiktig person fick naturligtvis sitta längst bak på en extrastol. Aldrig mer bussresa till en revy med icke-numrerade stolar.

Men vi är nog lika goda kålsupare, när det gäller artighet i vilken ålder vi än är.

Vad betyder kålsupare förresten?

Augusta Surring sa...

En som super kål?

Anders sa...

Karl IX var en god kålsupare. Han var dessutom en stark och karismatisk ledare med mustasch. Vår nuvarende XVI är mer förtjust i kaffe.

Helena Högberg sa...

Hipsters? Trodde jag var en slags tros-modell :)Ja, man börjar nog bli gammal!

Gunnel sa...

Augusta: Knappast troligt.

Anders: Kaffe fanns inte på Karl IX tid. Undrar vilken last han hade? Ölflickor?

Helena: Gissar att det syftar på brallorna som en del killar bär som hänger på höften, men visst är det även en trosmodell.