fredag 16 december 2011

Så dumt


En liten artikel i NSD berättar om en afgansk kvinna som dömts till fängelse efter att ha blivit våldtagen av sin kusins man. I stället för att få stöd och hjälp efter våldtäkten dömdes hon till två års fängelse för "PÅTVINGAT HOR." I fängelset födde hon ett barn och blev sedan benådad, men har ännu inte släppts ur fångenskapen.Konstigt är också förslaget från Landstinget i Västerbotten om att dra in ambulansen i min gamla hemkommun Malå. Det ska sparas pengar och då har något geni kommit på att ambulanser på två orter i VB:s inland är onödiga. Istället ska man utbilda kompetenta personer på orten som kan identifiera hjärtinfarkten, eller vad det nu kan vara. Det betyder i klarspråk att den sjuke kan få veta vad han/hon dör av innan ambulansen, som är stationerad 10 mil från orten, hinner komma fram.

Så blev det återigen fredag. Lev och må!

15 kommentarer:

Anders sa...

Klart att ambulansen i Malå ska dras in! Vården behöver ju pengar till riskkapitalbolagen! Riskkapitalbolagen behöver i sin tur pengar till att sponsra allianspartierna.

Varför heter det egentligen "riskkapitalbolag"? Den enda risk de tar är väl att hamna i blåsväder i media?

Gunnel sa...

Här sitter jag framför datorn och gubben min sitter framför teven och ser Luleå Hockey kämpa för äran någonstans ute i Europa.

Riskkapitalbolag? Är inte riktigt hemma på området? Som vanligt känner jag stor begränsning i kunnandet när de kommer till de stora frågorna.

Landstingledningar, i vilket län de än finns, ska alltid spara på fel saker.

Lennart sa...

Jag tror att Anders slagit huvudet på spiken.Dessutom har ju orföranden i Landstinget bilersättning och traktamente då han åker omkring och förklarar sej.
Det räcker pengarna till.
Nu står det i dagens norran att ambulansen blir kvar i sjukstugans och kommunens regi.
Det blir väl en tvåmansspark med liggplats så småningom.

Anders sa...

Även jag försökte titta på när Luleå skulle spela hockey. Efter en stund kom min fru och väckte mig och föreslog att jag skulle titta på det lilla fönstret i tvättmaskinen, som hon just startat, i stället.

"Där händer det i alla fall något", sade hon omtänksamt.

Gunnel sa...

Lennart: Vilket fantastiskt Landsting Västerbotten har som kan ändra sig när de har fel Det gör inte Landstinget i Norrbotten.

Anders: Med Skellefteåögon ser man inte Luleåkillarnas excellenta kapacitet. Det är lättare att skåda kalsongernas virvlande i tvättmaskinens fönster.

Lennart sa...

Anders; klockren analys av ett s.k hockeylag.

Gunnel sa...

Lennart: Inte alls klockren, bara en Skälletanalys.

Annica sa...

Landstingspolitiker! Tänk vilka penningsummor som skulle sparas om de drog in sig själva. Varje landstingsråd har en lön som skulle räcka till 2-3 sköterskor/undersköterskor.

Gunnel sa...

Annica: Jag håller med dig om att våra Norrbottniska RÅD är onödigt många och kostsamma.

NHL sa...

Nu är det bevisat. LHF bästa svenska lag i European Trophy.

Peter sa...

Västerbottningarna i skaik behöver nog titta in i tvättmaskinen så de ser att bromsspåren går bort efter att ha mött grannarna från norr-

Anders sa...

I Västerbotten bryr vi oss inte så mycket om andralagen. LHF, betyder det Luleå, Linköping eller Leksand? Vi kollar bara tabellen utan att vända tidningen upp och ner.

Gunnel sa...

Peter: Jag skrattar så tårarna rinner åt din kommentar.

Anders: Det där med bokstavskombinationer kan vara svårt. Vem är NHL som kommenterat på min blogg för allra första gången?

Annica sa...

NHL = Nationen hyllar Luleå.

Gunnel sa...

Annica: Så var det!