fredag 9 december 2011

Krisen och luddet


I den stora världen är det kris. Europa exploderar skriker en tidningsrubrik. Den fantastiska euron som skulle ena hela Europa, har bara splittrat och nu rasar börsen igen. Det är bara att tacka alla kloka svenskar som röstade nej till valutan, vi andra får skämmas. Jag tror att jag röstade blankt.


I den lilla världen händer inte mycket. Jag har för första gången använt hyreshusets tvättstuga och upptäckt LUDDET. Det där som får folk att bli så ilskna att de skriver elaka lappar i tvättstuga och trappuppgångar. Luddet är lurvigt, grått och förekommer rikligt i torktumlare och här gäller det att inte fuska med städningen, ty då blir man inte populär.


Nu till trevligare ämnen. Nyss vann Bergman skidskyttet och i kväll ska vi på fest och äta en jultallrik. Eller snarare det som finns på tallriken. Dessutom är det fredag. Kan det bli bättre?

Ha en bra helg, alla!

2 kommentarer:

Annica sa...

I dessa kristider är det skönt att man bara har sin egen ekonomi att ta ansvar för.

Varje tvättare ska ju ta ansvar för sitt eget ludd, men en del ger blanka sjutton i det och lämnar över åt andra att fixa saken. Det är precis som vissa länder gör med sina ekonomier.

Gunnel sa...

Annica: Vi får verkligen hoppas att inte staten spelar bort våra löner, som de gjort i Grekland.

Jag som är rätt morbid tyckte att det var fascinerande med så mycket ludd.

Luleå leder med 3 mål i Göteborg så nu ska jag blunda och be att det håller.