torsdag 29 december 2011

Små flickor vet bäst


Barnbarnet, 8 snart 9 år, gick på hockey med far och farbror i mellandagarna. När hon kom hem var hon djupt upprörd över de vuxna i hennes sällskap som skrek och använde mycket fula ord. Far och farbror försökte säga att de bara sagt "attans" eller "kattsingen också", men de vann ingen tilltro för sina bleka försök till ursäkter. Alla trodde på den lilla flickan som med patos och engagemang framförde sin kritik.


Dessutom tyckte hon att den dumme spelare som i full fart skickade en annan spelare in i sargen var en riktig knäppskalle. "Vad han var elak, förstod han inte att det gjorde ont, och varför sa inte domaren att han inte fick göra så där", var hennes upprörda kommentar.

Alltså! Flickor i 8-9-årsåldern kräver att folk ska vårda sitt språk och inte göra varandra illa. Något för oss andra att ta efter, när vi nu ska ge nya löften inför det kommande året.

Ha det gott!

6 kommentarer:

Yvonne sa...

Hon vet vad hon pratar om,var så säker!!

Annica sa...

En klok tjej! Vi borde lyssna mer på barnen.

Anders sa...

Inte går väl dina söner i Ostens fotspår, Gunnel? F ö var det säkert domarens fel.

Gunnel sa...

Yvonne och Annica: Jag har läst att tjejers bästa och lyckligaste tid är när de är 9 år. Sen kommer komplexen för utseende och figur in och förstör självkänslan.

Anders: Osten är frikänd. Mina söner är det inte, men är bara anklagade inom familjen.

Peter sa...

Svordomarna kom i matchen mot MODO. Resterande mellandagsmatcher har bara föranlett jubel.

Gunnel sa...

Peter: Enligt din sanningssägande dotter så bättrade ni er betydligt till den andra matchen. Trots detta förekom svavelosande eder även då. 2-1 enligt dottern. Men vem som hade två och vem som kom ner till ett svärord är lite osäkert.