måndag 5 december 2011

Det stormar

Snöstorm 26 november 2010. Bilden från torget i Bureå.

Det stormar även runt den nye ledaren för socialdemokraterna, även om den kanske bedarrat något och dagens orkanvindar mest blåser runt den otrogne monarken.

I mina gamla kretsar är det nästan alltid någon som säger: "Men vad tycker du om Juholt?" Så här ungefär lät det vid ett bord, där sex personer satt och pratade högljutt och i mun på varandra om sosseledaren. De värsta svordomarna är bortplockade.

"Alltså, han har inte gjort nå´t fel. Han är inte åtalad och det är ett drev mot honom från andra inom partiet som är avundsjuka och vill djävlas."

"Men för h-e, det räcker med att ha gått folkskola för att begripa att man inte ska låta staten betala sambons hyra. Han kan aldrig bli ett hot mot Reinfeldt."

Vi är djupt oeniga men har fruktansvärt roligt vid bordet, där vi försöker drämma till varann med de bästa argumenten.
Men i bloggen får jag sista ordet och jag vill lite försiktigt påstå att valberedningen inte hade sin bästa dag när de valde Juholt. Socialdemokratin behöver en karismatisk och stark ledare och  det är väl underligt  om det inte inom ett så stort parti, kan finnas någon med dessa egenskaper.

Ha det!

9 kommentarer:

Annica sa...

Det där sista du skriver har jag länge undrat över. I ett så stort parti borde det gå att hitta en bättre ledare än H.J. En sämre kan knappast finnas. Men de som är riktigt bra kanske inte vill ha jobbet.

Gunnel sa...

Vi gick på kiosken och köpte tidning idag. Nisse träffade någon han kände som efter att ha sagt "Hej" genast fortsatte med "Vad säger du om Juholt?"

Mannen med mustaschen engagerar verkligen svenska folket.

Gunnel sa...

Är det ingen som vill kommentera och försvara Juholt? Man har rätt att tycka att han är ett fynd.

Fredrik Reinfeldt sa...

Juholt är det bästa som hänt oss. Han står som en fyrbåk i stormen och ger oss bara större och bättre siffror varje månad. Jag saknar definitivt inte Mona.

Gunnel sa...

Käre Fredrik eller vad du nu heter egentligen:

Så roligt att äntligen få en kommentar av någon som är nöjd med HJ. "Som en fyrbåk i stormen" var en fin beskrivning, som tyder på att du har en poetisk läggning som jag uppskattar mycket.

Josef och Adolf sa...

Vi starka och karismatiska ledare ser gärna att vi får en efterföljare med mustasch.

Gunnel sa...

En död ryss och en ännu dödare tysk skriver på min blogg. Dessutom på en perfekt svenska. Undrens tid är ännu icke förbi!

Salvador sa...

Han borde ta efter min mustasch istället.

Anonym sa...

Ja, Salvador, du har den snyggaste mustaschen.