torsdag 24 november 2011

Det stora utflyktsmålet


I dag skiner solen, det är fem plusgrader, gräsmattorna är gröna och tomten kommer om exakt en månad. Just denna dag åker den gamle mannen och jag till det stora möbelvaruhuset i Haparanda. För mig är resan och vandringen runt varuhuset och fikat  för fem kronor en trevlig upplevelse. Min son däremot kallar underligt nog en IKEA-dag för Dante´s inferno.


Min gamle man är unik. Han bör behandlas med aktning. Han är en av få karlar som verkligen gillar att strosa runt på IKEA. Med kännarmin skådar han kökshandduken "Tekla" och vägghyllan "Lack" och endast hustruns sura kommentarer, om var det och det ska få plats, hindrar hans köpglädje. Hela vår IKEA-vandring kostar 112 kronor och det blev hela bussresans billigaste IKEA-påse.

Lunch på Seskarö och sen hem igen och utanför bussfönstret var det så mörkt att vi applåderade chauffören för hans skicklighet att hitta tillbaka hem till Loet.

Hej!

5 kommentarer:

Annica sa...

Det låter som den sista torsdagen i november blev en en mycket trevlig dag. Vandra omkring på IKEA är kul. Jag är allt lite avundsjuk. Men på ett snällt sätt.

Din käre make borde vara en förebild för andra män när det gäller IKEA-strosande. Sonen kanske kan gå en kurs hos fadern?

Yvonne sa...

Jag hade anmält mig också,men sa ifrån,tyvärr!Kände att jag inte orkade efter all turbulens.Det hade säkert varit trevligt,men....Så kan det bli!

Gunnel sa...

Annica: Dante´s inferno är IKEA vid Kungens kurva och inte riktigt så stillsamt som IKEA Haparanda så det är därför sonen finner ett besök så plågsamt och fadern finner det så trevligt.

Yvonne: Synd, verkligen att du inte orkade. Det var en bra dag med vackert väder och utan stress. Men det kanske blir fler tillfällen.

Peter sa...

I Kungens Kurva ligger världens största IKEA och det är ett vedervärdigt ställe. Min arbetskamrat som jobbat många år på IKEA berättade att bara genom att besöka stället har du sänt ut en köpsignal vilket gör dig till ett lovligt byte i jakten på dina pengar. Att bara göra av med en dryg hundring på IKEA är att likställa vid vilken som helst av de största svenska idrottsbragderna de senaste 50 nåren.

Gunnel sa...

Då har vi utfört en bragd med andra ord