måndag 7 november 2011

Banken och pengarna


Visst blir man förgrymmad och vill plocka ut varenda krona man har i Nordea, när man läser om bankchefens lyxvåning och en årslön som höjts med 2,3 miljoner till 10,5 miljoner. Dessutom ett lysande pensionsavtal och allt detta samtidigt som banken ska minska antalet anställda.

Men så till mitt problem. Till vilken bank ska man flytta sina hundralappar? På samtliga banker sitter en VD med en oanständigt hög lön och en massa förmåner i stil med Nordeas högste chef.

Kanske är man bara en grinig och småsur bankkund som missunnar en hårt arbetande VD sin lön. Det är mycket möjligt att Nordeas VD ofta tittar på sitt kontoutdrag och förtvivlat konstaterar att det ramlat in ännu en miljon på kontot. Vad ska han göra? Placera i fonder i egen bank är otänkbart, då Nordeas fonder garanterat minskar i värde. Nej, hög lön och rikedom ger bara bekymmer och elaka artiklar i kvällstidningarna.

Slutar med ett citat av någon okänd:
Pengars verkliga värde ligger i att du kan be vem som helst, dra dit pepparn växer.

Trevlig vecka

11 kommentarer:

Annica sa...

Man tycker att Nordea borde ha lärt sig något av sina tidigare dumheter. Tyvärr verkar det inte så. Det är dags att stoppa hundralapparna i madrassen!

(OV säger "exess" - lägg till ett c och det hade blivit alldeles rätt för Nordeas VD-förmåner.)

Anders sa...

Så länge knugahuset har den enorma socialhjälp de har tycker jag att det är svårt att bli upprörd över att folk som faktiskt gör nånting vettigt får betalt för det.

Gunnel sa...

Annica: Jag har också funderat på madrassen, men för min samlade förmögenhet räcker kudden.

Anders: Apanage, heter det, Anders och det till en familj som ger lite glans till det grå. Ungefär som löjrommen på ägghalvan eller glasyren på sockerkakan. Det är glamour och det behöver vi och det är vettigt, tycker bloggerskan.

Peter sa...

Delar av apanaget går till vettiga saker som t.ex. att bevara historiskt värdefulla miljöer, och de delarna bör vara kvar. De som däremot går till kaffeflickor eller älgmassakrer eller resor till Brunei eller andra diktaturer bör genast dras in.

Lennart sa...

Jag håller med Anders och vänder blad. När fonderna har återhämtat sig blir det madrassen.
Sen har nog inte knugen pengarna i Nordea. Han har nog hjälp av Wall-Enberg.

Maria sa...

Köp guldtackor och ha i ett bankfack. Stadigt värde över tid. Fast då måste man ha många hundralappar. Och jag håller med föregående talare, inför republik eller låt kungafamiljen öppna eget företag så dom drar in sina egna löner. Slotten kan dom överföra på staten så slipper dom den belastningen, vi kan göra något vettigt av dom.

Gunnel sa...

Peter: Du har så rätt i allt, men kungen har lyckats med sin dotter och hon har allt han saknar och därför vill jag ha monarki.

Lennart: Vi har slaktat fonderna och satt den erhållna slanten i rullning.

Maria: Man skulle nog gjort som Björn Ferry och köpt guldtackor tidigare. I dag kostar de väl allt för mycket för ens tunna plånbok.

Anders sa...

Dessutom har knugahuset under lång tid struntat i sina åtaganden:
http://www.fastighetstidningen.se/slottets-fasader-renoveras-for-500-miljoner/

Brunei och Gelleråsen kostar nog för mycket för att man ska ha råd med fastighetsskötsel...

Gunnel sa...

Läst och förstått att fasaden på Stockholms slott ska fixas till under de närmaste 22 åren.

Väldigt behövligt, tycker jag, slottet ser smutsigt ut och vi får väl hoppas att kungen själv inte klättrar på stegarna, för majestätet är vi ju rädda om.

Peter sa...

Knugen kan väl alltid gå en stegkurs hos familjen Lindberg.

Gunnel sa...

Tyvärr! Vi äger icke längre några stegar.