söndag 20 november 2011

Romantik i gröngräset


Det finns en del teveprogram som man av någon anledning småskäms för att man tittar på. I mitt fall är det "Bonde söker fru" och "Desperate housewives." Men det senare programmet är amerikanskt och program från det stora landet i väster får vara fåniga.

I "Bonde söker fru" kunde man i onsdags titta på romantiska möten i gröngräset. Man håller varandras händer, man hånglar lite, bara lite, och man talar kärlek. Dessa scener känns pinsamt oäkta, då man vet att vid varje romantiskt möte finns en kameraman, en ljudtekniker och kanske rentav en regissör med ett manus som ska se till att turturduvorna säger rätt saker.
"Tycker du om mig?"
"Jo, jag tycker om dig, det pirrar lite."Det är modiga människor som ställer upp i den här typen av program, där man låter svenska folket se ens pinsamma försök till romantisk konversation på bästa sändningstid. Man kan bara önska de medverkande "Lycka till" i deras försök att hitta en partner. I något fall lär det, trots teveteamets närvaro, ha blivit äkta kärlek.

Ha det!

2 kommentarer:

Annica sa...

Ser ingen som helst anledning att skämmas för att man tittar på TV-program som man gillar. Smaken är olika, så är det bara.

Och återigen puffar jag för "Doc Martin" (kanal 9, söndagar 20:00). En höjdarserie. Bästa på länge. Rekommenderas varmt!

(Ja, ja, okej, jag vet att jag tjatar om den serien! Men det är bara så synd om alla som missat den.)

Gunnel sa...

Annica: Egentligen vet man ju att det finns regissörer och kameramän bakom varje film man ser. Men de som spelar med i filmerna är proffs jämfört med bönderna och deras tjejer.

Ja, jag får väl sätta mig ner och se ett helt program med Doc Martin då.

Men visst skämdes vi hejdlöst när vi såg Svenska Hollywoodfruar.