tisdag 29 november 2011

Vårt liv är en rosa mardröm


Som mycket små barn delas vi in i färg. Blåklädda små gossar leker med bilar och är busiga och rosaklädda små flickor leker med dockor och är gulliga. Om man är en liten flicka, som tycker om att leka med bilar, kallas man pojkflicka och det är lite käckt, men om en liten pojke tycker om rosa och vill leka med dockor är det inte lika kaxigt. Tvärtom blir pappa bekymrad och undrar om det är något fel på lille Pelle.Det fortsätter även i vuxenlivet som synes av bilderna ovan. De är tagna på Media Markt och visar en liten del av en lång hylla med rakdon av olika slag. Killarnas rakapparater är svarta med silverdekorationer och en vit bakgrund. Tjejernas rakdon är vita med pastellfärgade dekorationer och har en rosa bakgrund.

Vid senaste "begravningsmässan" (låter inte så muntert) visades rosa likkistor. Så kvinnor i alla åldrar, vårt liv är en rosa dröm eller möjligen mardröm.

Godnatt!7 kommentarer:

Helena Högberg sa...

Nej men rosa lik-kistor!usch då!

Annica sa...

Har Marknaden helt missat att det finns män som gillar rosa? Och kvinnor som gillar svart, vitt, silver?
Man blir bara förargad över det här färg-tramset.

Lennart sa...

Ursäkta, men är inte detta förtäckt reklam för en nyöppnad affär. Jag skulle gärna ha en rosa rakapparat om jag bara hittar till Media Markt vid nästa Lulebesök!

Anders sa...

Jag lekte med klippdockor ett tag i 10-årsåldern ungefär. Hittade dem i Hemmets nåntig på Edlas utedass tror jag. Men jag gömde dem väl mellan varven, var väldigt rädd för domen om någon skulle ha upptäckt vad jag höll på med, antar jag. Fann ett visst "aritmetiskt" nöje att puzzla ihop kläderna med kropparna.

Hemma hade vi väl VF, Såningsmannen och Evangelii Härold + någon arbetartidning vad jag minns, och där fanns inga klippdockor. Postorderkatalogerna hamnade på utedasset men tidningarna använde man väl för att tända med i spisen tror jag. Jag kan i a f inte erinra mig att jag använt mig av någon bild av Lewi Petrus när jag torkat mig i röven i min barndom.

Gunnel sa...

Helena: Kistan kallas Angelbox och finns i flera fäger bl a ceriserosa.

Annica: Varför ska vi välja manligt eller kvinnligt när det gäller färger? Tramsigt, är rätta ordet.

Lennart: Varuhuset tar upp en stor yta på Storheden mittemot konkurrenten El-giganten. Men rosa rakapparater för män är ännu inte uppfunna.

Anders: Inte ens jag hade en aning om att du lekte med klippdockor. Det var nog väldigt hemligt.

Förutom de tidningar du räknar upp hade vi "Föreningsbladet",det som numera är "Land."
Tror som du att Evangeli Härold mest fick bli spisbränsle.

Yvonne sa...

Hörde på Tv häromdagen att rosa står för kaxighet och självständighet.Så det så!!!!!!!!!

Gunnel sa...

Yvonne: Jag hörde det också, men det gällde väl inte alla.