fredag 11 november 2011

Tycke och smak


"Femtiotalsjakten" skrev om det hemskaste hon hade köpt till sitt hem och där fanns bl a morotskannan med kanin. Den finns även hos mig och jag har aldrig sett den som ful utan tvärtom lite småsöt.


Tycke och smak ska man inte diskutera. Men den här tavlan är det fulaste ting som finns hemma hos oss. Mannen vann tavlan i konstlotteriet och jag ber konstnären så hemskt mycket om ursäkt, men den är svår att älska.


Som god tvåa av hemmets mindre vackra prylar kommer den här vasen. Den har jag själv köpt i en stund av dårskap, bara för att det var en Rörstrand. Den är hög, passar ingenstans och blir inte vacker ens med en ros.


Varför denna bild?  Jo, den föreställer händerna på äkta hälften som står utanför Kvantum och lastar in matkassar i bilen och bilden är tagen 11-11-11 kl 11.11.

Ha en trevlig helg!

9 kommentarer:

Annica sa...

Kaninkannan och vasen var inte alls hemska. Tavlan däremot skulle inte få ta upp väggutrymme hos mig heller. Man kan undra vad tanken var bakom det motivet.

Jag har just kollat runt i hemmet för att hitta det värsta/hemskaste. Jag söker vidare.

Gunnel sa...

Tavlans namn är "De första jägarna" och personerna verkar tala i röd runskrift. Tavlan står bakom en dörr och väntar på sin upphängning.

Maria sa...

skönheten sitter i betraktarens öga, det man själv tycker är mindre vackert tycker någon annan om och tvärt om.

Anders sa...

11-11-11 o s v satt jag "för mig sjölv" på toa och läste Kellgrens "Den nya skapelsen eller Inbillningens värld" illustrerad av Roslins "Damen med slöjan". På radion utanför spelades Mozart. Varför fanns allt vackert (Mozart, Kellgren, Roslin m fl) på 1700-talet och inte senare?

Gunnel sa...

Maria: Sant! Bara inom familjen kan det ju bli diskussioner ibland om vad som är fint eller fult.

Anders: Jag som sett många konstiga installationer på Kulturens håller helt med dig när det gäller konst. Den bästa konsten gjordes förr.
Inom litteratur och musik är jag helt nöjd med dagens utbud.
Men som sagt, vi tycker olika och vi har alla rätt. Eller?

Lasse sa...

Anders, jag tror i alla fall att den moderna toaletten är överlägsen 1700-talets.

Yvonne sa...

Jag tycker att vasen är fin,men inte tavlan och kaninkannan.Så olika vi kan tycka!

Gunnel sa...

Lasse: 1700-talets dass var nog lite av sällskapsrum, med många sittplatser för de nödiga.

Yvonne: Den där tavlan verkar inte tilltala någon. Den vi äger är 3/120 så det finns 119 tavlor till av samma sort.

Peter sa...

Förvisso fanns en del vackert på 1700 talet, men då fanns även på närmare håll, svält, krig, social orättvisa, hög spädbarnsdödlighet m.m. Sen har ju var tid sin charm.
1900-talet bjöd t.ex. på Picasso,Dali, Strindberg, Lagerlöf, Tranströmer, Beatles, Stravinskij, Guns and Roses m.fl. och icke att förglömma fina toaletter