måndag 19 september 2011

På kryssning


Vad gör man på ett kryssningsfartyg? Igår när vi promenerade mot Södra hamn, såg vi ett sådant fartyg ligga vid kaj bland isbrytarna.

Jag antar att det är människor med mycket pengar som tillbringar sin ledighet på kryssningsfartyg. När båten går in i hamn, går turisterna i land och shoppar hejdlöst till affärsmännens glädje. Men vad gör man för övrigt, när båten är ute på det vida havet utom att sitta på däck och sola? Man kan ju inte äta och dricka hela tiden, spela poker eller ligga vid poolen. Eller kan man det?


Fartyg är dessvärre opålitliga. En norsk kryssningsbåt brann veckan efter att vi åkt på Hurtigrutten. Mitt eget simborgarmärke från 50-talet känns inte riktigt  tryggt om något skulle hända på det stora havet. Gungar det på oceanen kan man bli rejält sjösjuk. Ett grymt öde för den som drabbas.


Jag föredrar nog torra land och Storgatan, där kommunen på sitt omtänksamma sätt lindat en varm halsduk på varje lyktstolpe.

Godmorgon!

3 kommentarer:

Yvonne sa...

Jag såg också kryssningsfartyget igår.Ja,man undrar hur det kan vara.Ingenting för mig dock!

Lennart sa...

Ser just i norran att en man överklagat ett byggnadslov för serverhallar på Porsön. Han var rädd att bygget skulle skrämma bort den tretåiga hackspetten. Kan du inte gå ut i området och fixa en bild på den tretåiga.
Jag vet inte hur dom ser ut. Du får då hålla dej på jorden och slipper kryssa !

Gunnel sa...

Yvonne: Det lär vara tyskar som är ute på böljan den blå.

Lennart: Mannen som överklagat fick nej så nu är det problem för den tretåiga hackspetten. En ganska oansenlig fågel såg jag på nätet, där den redan finns fotograferad av skickligare fotografer än jag.