fredag 9 september 2011

Dyra grannland


Det är med stor glädje jag besöker dig, vackra Norge, som fått allt ett land kan önska sig. Majestätiska berg, vackra fjordar, olja och rikedom. En kamerabild ger ingen rättvisa åt ditt sköna landskap, som nog är ett av världens vackraste.

Dessutom kära grannland kan du ståta med en stilig och karismatisk statsminister, som varit en klippa och ett värdigt föredöme vid sommarens vidriga terrordåd.


Men dyra Norge. Du kan ta betalt för dina tjänster. Två bakade potatisar och två små glas brus till lunch kostade oss en mindre förmögenhet.  För oss svenskar på besök var dina priser ett återkommande samtalsämne.

Kanske, om jag får råd, ses vi igen.

Ha det!


7 kommentarer:

Annica sa...

Åh, vilka vackra bilder från det dyra landet!

Tur för Norge att landet har sin otroligt sköna natur, annars skulle ingen turista där. Då vore det bara ett vanligt dyrt land. Man bör nog vara förmögen (olje-rik?) för att besöka Steinröysa mer än någon dag.

Gunnel sa...

En fördel med Norge är språket. Men det kan bli missförstånd. Nisse beställde en lättöl och killen som tog upp betällningen sa något och Nisse nickade. Han fick en alkoholfri öl som smakade orm och kostade 50 kronor. Mitt vatten till maten kostade ingenting.

Annica sa...

50 kronor? Rena rånet! Och ormsmak? Intressant. Men gick det inte att reklamera eländet?

(Kan det vara så att Ola Potit kallar lättöl (låg alko-halt) för tung-öl eller svår-öl? Skulle inte förvåna mig ett dugg.)

Yvonne sa...

Vi åkte ganska mycket i Norge medan Lennart levde.Sååå underbart vackert.Maten tyckte jag var otroligt dålig och dyr.Kanske dom lärt sig att laga godare mat idag,den var okryddad och smakade INGENTING.Men vyerna vägde upp allt.Har ni åkt Trollstigen?Då pirrar det i magen minsann!!

Gunnel sa...

Maten vi fick på hotellen var mycket bra, faktiskt jättegod. Norrmännen har lärt sig.

Vi har inte åkt Trollstigen och vågar nog inte heller.

Peter sa...

Enligt Google translate heter lättöl lyst öl. Det är dock en styggelse att hålla sig till denna dryck. Öl bör/ska vara bryggd med en alkoholhalt från 4% och uppåt. Annars smakar det ingenting.

Moderen sa...

Jag tycker att öl smakar urk i alla halter. Visserligen har jag endast smakat öl en gång i mitt liv och jag har ingen aning om alkoholhalten men lukten räcker för att jag med glädje avstår.