torsdag 22 september 2011

En pilgrimsmussla väntar på kocken


I min vardagsrumssoffa tillbringar jag en timme måndag-torsdag varje vecka för att se matprogram. Kändisar lagar mat i en kanal och vanliga dödliga i en annan och den populäraste förrätten av alla är den halstrade pilgrimsmusslan. Det är viktigt, har jag förstått, att musslan är precis lagom halstrad för att kocken ska få beröm av matgästerna.


Själv kan jag ingenting om pilgrimsmusslor annat än att de ser ut som fiskbullar och är dyra. Jag har som mål att äta en sådan innan jag lämnar jordelivet. Ett konstigt mål kan tyckas men man ska inte dö nyfiken.


Men varför alla dessa teveprogram med kockar och deras komplicerade matlagning?  Allt finns ju redan färdigt och halvfärdigt på affären. Vi behöver inte kunna laga mat. Pizzadegen kan man köpa och bara rulla ut på plåten, mjölblandningen till palt finns färdig på påse, pannkakorna köps färdigstekta och nu kan man även köpa kokta och färdigskalade ägg. Allt för att underlätta för nutidsmänniskan, som då kan få tid över att sitta framför TV:n och se på hur andra halstrar pilgrimsmusslor.

Godkväll.

7 kommentarer:

Annica sa...

Som sagt, den mesta matlagningen sker numera i TV-soffan. Pilgrimsmusslor - kan de verkligen vara värda det dyra priset? Jag tvivlar.
Men tyst som en mussla ska jag nu inta mina nykokta rödbetor. Med smör till. MUMS! Tror de slår pilgrimsmusslor i smak med flera hästlängder.

Anders sa...

Vad jag förstår är du dessutom en av de få människor som inte ätit sushi. Gack genast ut och köp!

Yvonne sa...

Pigrimsmusslor som alla tjatar om,har inte jag smakat heller.Däremot Sushi--en av mina favoriträtter.(mycket soja och wasabi till)

Gunnel sa...

Annica: Jag tror också att rödbetor är mycket godare än pilgrimsmusslor. Men man borde ju ha provat.

Anders: Nej, jag har inte ätit suchi, men än finns det tid, hoppas jag.

Yvonne: Jag lovar att jag ska prova suchi vid lämpligt tillfälle. Alla säger att det är så gott.

Annica sa...

Eftersom inte jag heller vill dö nyfiken så måste jag också prova pilgrimsmusslor och sushi inom kort. Är inte inlagd sill och gravad lax lite svensk sushi? ;o)

Gunnel sa...

Annica: Innan jag äter suchi så måste jag lära mig att det stavas sushi. Men vi får väl testa maten vid lämpligt tillfälle. Man ska ju prova allt.

Anonym sa...

Rekommenderar att testa både pilgrimmsmusslor och Sushi. Jag skulle kunna äta sushi flera ggr i veckan... Mums! /Mea