tisdag 8 december 2009

Lucia


Jättegrattis till barnbarnet Amanda, som haft en händelserik höst. Hon har blivit myndig och tagit körkort. Tillsammans med två andra tjejer har hon cyklat 40 mil till Umeå. De kämpade i höstmörker och regn på blöta grusvägar och såg skumma djur i skymningen. Men de klarade prövningarana och kan känna sig stolta.
-
I morgon åker Amanda till Gran Canaria i Lions regi och blir krönt till Lucia i Ekumeniska kyrkan i Playa Ingles och får delta i Luciafirandet i bergsbyn St Lucia.
-
En härlig vecka för barnbarnet. Hoppas att hon får fint väder dessutom.
-
Jag är alltid lite tveksam om hur mycket man kan skriva om sina närmaste på en blogg, även om få personer läser den. Men det jag skriver om Amanda i dag, står i Norrbottens-Kuriren och på tjejernas egen Vicyklartillumea-blogg.
-
Finns det etiska regler för bloggare? När jag skriver om äkta mannen eller infogar en bild av honom har han alltid godkänt inlägget. När jag skriver om mina bröder vet jag att de tål det mesta, men för övrigt vill jag nog vara ganska försiktig och vill inte sätta in bilder utan lov. Även om Svensson-bloggare har få läsare så är det ju inte säkert att alla vill bli omskrivna.
-
Den vackra vita snön som föll lagom till första advent, har nu de senaste dagarna övergått i blött plask. Numera kommer den riktiga vintern först efter jul.
-
Jag avslutar med ett moderniserat citat av någon okänd person.
-
"Välsignad vare den bloggare, som när hon inget mer har att skriva, avstår från att med bokstäver bekräfta detta faktum."
-
Hej så länge.

3 kommentarer:

Annica sa...

Grattis Amanda! Vilket äventyr! Ännu mer spännande än att flänga omkring i ett mörkt och slaskigt Norrbotten. Hoppas du får en jättefin resa!

Jag tycker också att man ska vara återhållsam när det gäller att skriva blogginlägg. Det är inte alla som gillar att bli/vara omskrivna.

lasse.. sa...

äsch en så intelligent och elegant släkt som vår tål både av omtalas och avbildas.

Gunnel sa...

Då ska vi så småningom både avbilda och tala om släkten.