lördag 12 december 2009

Julmarknad


Hertsön är Luleås största bostadsområde och det märktes idag, när det var julmarknad i centrum. Många trängdes för att titta på stickade vantar, smycken och dukar. Maken satt vid ett bord och sålde lotter. Yvonne och Brita S. sålde bagarstugebröd.
-
Lucia med tärnor kom på besök och sjöng stämningsfullt. Hästen Pålle, med bjällran runt halsen, gav julkänsla och ungarna gillade att åka på vagnen. Bjällerklangen påminde mig om min barndoms jular, när tomten kom åkandes med häst och släde.
-
Biblioteket, som snart ska stänga för renovering, sålde gamla böcker för en krona per styck. Jag lånade fyra talböcker, bl a en av Sara Lidman där hon själv är uppläsare. Hon har en alldeles speciell gammaldags högsvenska som hon blandar med rena bondskan och eftersom den dialekten är samma som i min barndoms trakter, så är den så skön att lyssna till.
-
Väl hemma slog jag på teven och just då gick vår fantastiska Helena Jonsson i mål och vann skidskyttet.
-
Denna lördag är bra hittills och jag hoppas att den fortsätter i samma stil.
-
Hej joch Hå!

1 kommentar:

Annica sa...

Det är trevligt med marknader i december. De bidrar i högsta grad till julstämningen. Tyvärr blir det nog inte någon marknad för mig i år, men jag hade gärna lufsat omkring och tittat på tomtar, änglar, diverse hantverk, druckit julmust och ätit pepparkakor (kunde behövas för snällheten). Allt för att få lite julkänsla.