tisdag 29 december 2009

Mild kritik.


Gästbloggaren med familj lämnade Luleå vid 04.00 i natt för att återvända till Vendelsö. En resa på drygt 90 mil genom ett snörikt Sverige och jag andas inte riktigt lugnt förrän jag får veta att allt gått bra.
-
Nisse bjöd sina söner på hockey i går. Det var ingen rolig tillställning. Förlust i övertid mot bottenlaget Södertälje. Luleå Hockey har inte vunnit en enda match i december. Är det månne det norrbottniska vintermörkret som fått spelarna att blekna? Vi går ju mot ljusare tider och då hoppas jag att även hockeylaget gör detsamma.
-
Sonhustrun och jag hade en betydligt trevligare kväll. Vi satt framför teven och såg "Året med kungafamiljen". Vi var helt eniga om att Viktoria är en okonstlad och bra representant för Sverige, medan kungen kan göra oss lätt nervösa när han börjar tala. Majestätet har så svårt att avsluta meningar. Han fortsätter i all evighet utan att egentligen ha något att säga. Vi enades även om att Silvias skönhetsoperationer var helt misslyckade. Varför skulle denna sköna drottning låta någon skära i haka och läpp. Nu ser hon ganska lustig ut och det var nog inte meningen.
-
Det ovan sagda var mild kritik av en del personer i kungafamiljen och icke alls kritik mot monarkin.
-
Nu går vi mot ett nytt år och ett nytt decennium och det är dags för sammanfattning av det gamla och planering av det nya. I mitt fall går det nog väldigt snabbt.
-
Lev väl!
-
Lev väl!

6 kommentarer:

Annica sa...

Har inget att tillägga - håller med om allt! Från Luleå Hockeys trista förlust till drottningens misslyckade ansiktsoperationer. Och att Victoria är en så sympatisk person. Hon kommer att bli en fantastisk och mycket omtyckt drottning.

Anders sa...

Jag har hört talas om att unga flickor skär sig, men gamla tanter???

Gunnel sa...

Gamla tanter får skinn som hänger och slänger. En del bekymrar sig över detta och låter kirurgen skära. Gamla gubbar får också skinn som hänger och slänger. De bekymrar sig aldrig.
Grattis män! Ni är klokare.

Lennart sa...

Men Gunnel, Anders kommentar rörde ju psyket på tanten. Det där med skinn som hänger och slänger är varken feminint eller maskulint.
Varför får kungen ha hår när inte jag och Anders får...

Anders sa...

Och: Hur gör man för att få lika blank flint som Micke Andersson? (f d Kirunamaffian i Björklöven)

Peter sa...

På hela vår resa genom Sverige noterade vi att snötäcket var att jämföra med när vi är uppe i fjällen vid sportlovstider. Det var en mycket vacker syn och lyste upp resan trots den mörka årstiden.