torsdag 3 december 2009

Vaccin

Icke skyldig!
I dag åkte vi till stan och fick sprutan mot den stora rädslan,
-
I mitt liv och säkert många andras, händer det saker och ting som skrämmer oss. Pressen hjälper dessutom gärna till med svarta rubriker om sjukdom och ond bråd död.
-
I början av 60-talet stod jag i en jättelång kö för att få smittkoppsvaccin. En sjöman som bodde nära mitt jobb blev sjuk i smittkoppor, när han kom tillbaka till Sverige.
-
För några år sedan var vi rädda för Ebolaviruset. Sedan skrämdes vi av Fågelinfluensan och nu är det Svininfluensan som är det stora hotet. I framtiden är det något helt annat, men säkert lika skrämmande för den darrande lilla människan.
-
Vilken tur att vi har vaccin.
-
Spanska sjukan tog 25000 människors liv i Sverige på en befolkning som var betydligt lägre än dagens.
-
Då hade man anledning att vara rädd.
-
Det var allt för i dag

3 kommentarer:

Anders sa...

Det verkar vara grisens år i år!
- Svininfluensan
- Grisfarmarna
- Grisfösare

Lennart sa...

Även jag fick sprutan i dag, åkte in till vårdc. i Malå första dagen dom vaccinerade allmänheten. 1 före ingen kö, kan det vara så att Gunnels gamla kommuninnevånare inte är så rädda för alla farsoter som poppar upp.
Nä, det finns inte fler invånare i det underbara Malå.

Annica sa...

Vi människor kanske emellanåt behöver saker som skrämmer oss och sätter oss på plats. Vi vill ju gärna tro att vi är oövervinnerliga och har full koll på tillvaron. Utan ett och annat hot från Naturen blev vi alldeles odrägliga. Och, förresten, snart får vi säkert ett vaccin mot rädsla också...