måndag 30 september 2013

Mörk morgon

Pedagogiskt!

Idag är det måndag, i morgon är det oktober. Det låter inte så uppmuntrande och inte blir man gladare av morgonens tidningsläsning.


Staden växer och så gör också skulderna. Inom kort är vi Lulebor skyldiga en miljard. För 10 år sedan var vi skuldfria, men sedan dess har vi levt över våra tillgångar och kommer att göra så i fortsättningen. Vi är inte unika, säger man som tröst, flera andra kommuner lånar också.

För mig låter det som om vi borde be Lyxfällans killar komma hit och ordna lite loppis på våra lyxköp, sälja ut det vi inte behöver och hjälpa oss med en hållbar budget.


Nästa dåliga nyhet är att papperstidningarna dör före mig. Båda länstidningarna har förlorat 10.000 läsare var på 10 år och det innebär att papperstidningen kan vara borta på 5 år.

I framtiden sitter man där vid frukostbordet och tittar vilset på varann och saknar bläddrandet, men å andra sidan behöver man inte bli deprimerad över dåliga nyheter.

Trevlig ny vecka!

5 kommentarer:

Lennart sa...

Du glömde konsum Norrbotten, dom går väl snart omkull med tanke på deras sponsorkontrakt!
Jag har inte haft papperstidning sedan 2004, det går alldeles utmärkt att se nyheterna på TV och i datorn.

Annica sa...

Lyxfällan låter som en bra idé. Ställ upp budgettavlan i Stadshusets foajé och låt luleborna se vad varje krona används till.

När papperstidningarna försvinner får vi sitta vid frukostbordet med var sin läsplatta. Det blir dator, radio och TV som förmedlar de dåliga nyheterna. Och även de goda. Tyvärr är de alltid i minoritet.

Gunnel sa...

Lennart: Coop Norrbotten går lysande, nästan bäst i Sverige, tack vare den fina reklam den får av våra hjältar.

Här måste man snart betala prenumeration för åt få se tidningen på datorn. Slipper ni det i Västerbotten.

Annica: Absolut en bra ide med Lyxfällan. En budget i balans är vad vi vill ha.

Men man undrar ju hur det går till när en kommun lånar? Vem är långivare och till vilken ränta?

Besserwisser sa...

Rättelse: "att få se tidningen", ska det stå. Sen saknas även ett frågetecken.

Nisse sa...

Kommunen lånar av Kommuninvest till normal ränta. Detta medför möjligheter till satsningar( Kulturens Hus m.m.) så att invånarantal och därmed skatteunderlaget kan öka.