söndag 1 september 2013

Man ska inte vara blyg

September

Vore jag arbetssökande idag skulle jag aldrig få ett jobb. Jag skulle hamna i Fas 3 och så småningom bli ett fall för samhället.


Denna misstro mot min egen förmåga beror på att det blir mer och mer vanligt att man går på audition för att söka jobb. Ett nytt hotell i Luleå behövde folk och över 250 personer anmälde sig för att söka ca 40 jobb. Varje arbetssökande fick 2 minuter på sig för att presentera sig själv och ge ett oförglömligt intryck på juryn. Precis som i "Idol."


Jag kan se mig själv som ung komma in till juryn, illröd i ansiktet och med darrande stämma försöka sälja mig själv. Ingen köper min performance och jag hamnar alldeles säkert i "Nej-absolut-inte-högen", trots att jag är fenomenalt duktig på att torka bord och bädda sängar.

Så jag säger som gamla Zarah:
"Jag är glad att jag inte längre är ung."

Men det är nog bara en tröstande lögn.

Trevlig september!

3 kommentarer:

Anders sa...

När jag sökte in på Postens chefsutbildning testades vi stenhårt i två dagar. Jag var så övertygad att jag inte skulle lyckas komma in så jag var helt avslappnad. Resultat: Av 1100 sökande kom 60, däribland jag, in.

Annica sa...

Vilken tur att man inte behöver ådischa för att få pension!
Jag håller sååå med Zarah!

Gunnel sa...

Anders: När jag sökte in på posten gjorde vi någon sorts test (IQ?) och sen en intervju och så var det klart. Ingen "ådischen."

Annica: Nej, staten är snäll och betalar ut till både blyga, snälla och dumma. Tack för det!