onsdag 4 september 2013

Godis är gott


Det är internationell matmarknad i stan. Hela Storgatan kantas av stånd där man erbjuder mat från andra kulturer, ostar, bakverk, godis och mycket annat.

Det brittiska godisutbudet var enormt. Godbitarna kostade 29 kronor/hektot och jag lockades att köpa fyra färggranna klumpar (se bilden ovan). Det kan man gott unna sig, tyckte jag, som gärna unnar mig. Speciellt det som är sött och gott. "97" (ninetyseven), sa den glada damen i kassan och jag chockades men betalade snällt.

Dessa brittiska godisar vägde multum. Bastanta klossar som bara smakade socker. Det dyraste godis jag någonsin köpt.


Men vad gör väl det. Alliansens glada företrädare kunde med stor entusiasm berätta att vi över 65 får hela 100 kronor mindre i skatt per månad nästa år och det räcker precis till fyra brittiska sockerbomber.

Hej!

5 kommentarer:

Lennart sa...

Bromsen slår visst till så det blir 300 mindre i pension. Man får glädjas åt -200 då.
Samt lite godis?

Gunnel sa...

Lennart: S och Alliansen kommer att slåss om våra värdefulla röster så innan valet kanske skatteavdraget är uppe i 300 sköna kronor.

Unknown sa...

Jag köpte engelskt godis på Jokkmokks marknad i vintras och blev grymt besviken.

Annica sa...

Fruktansvärt dyrt, men är man engelsk kunglig hovleverantör så kan man ta bra betalt. En av sockerbomberna heter "Queen Elizabeth" eftersom den är den engelska drottningens favoritsmak. Alltså, mycket "esslusivt" godis. Men Bettan har ju råd. Betydligt kämpigare för en svensk pensionär.

Gunnel sa...

Maria: Nu har jag köpt franska bakelser. Jag hoppas och tror att det smakar mera.

Annica: Just denna lilla godisbutik är så lockande med många sorters och fina färger¨.

Den engelska drottningen gillar tydligen det som är sött.