lördag 14 september 2013

Inredningstips?


För den som har mycket tid till övers erbjuder min veckotidning lite pyssel så här till helgen. Här visas mönster till virkade flaskomslag till gamla vichyvattenflaskor (se bild). Flaskan med texten "Skellefteortens bryggeri och vattenfall, tel. Ursviken 88" kanske behöver lite virkad omtanke.

Vas.

Tidningen har flera sidor om hur vi kan pynta vårt hem. Blommor i gummistövlar är inne. Gulligt med blomma i rosa barnstövel, för att inte tala om vad en ros i en olivgrön stövel, storlek 44, kan göra för hemmet.

Den mest udda dekorationen när det gäller heminredningar har jag skrivit om tidigare. I en "Allt i Hemmet" från 80-talet visade man ett exklusivt hem, där den kreativa husägaren på fullt allvar dekorerat ett hörn i vardagsrummet med stora potatisar. Okokta och lite jordiga om någon undrar.

Slå det den som kan. Jag kan det inte.

Trevlig lördagskväll!

5 kommentarer:

Annica sa...

Här dekoreras det på ett mycket naturligare och mer ombonat sätt: Mjuka, mysiga dammtussar i VARJE hörn! Och jag behöver aldrig placera ut dem - de installerar sig själva. Det är heminredning, det! Jättepraktiskt!

Gunnel sa...

Annica: Änglatofflor kallas de mjuka fluffiga grå som ligger i små högar under sängar och i hörn och som visar sig när solen lyser.

Yvonne sa...

Haha,änlatofflor har jag med.Dom flyttar sig så det blir olika varje dag.

Helena Högberg sa...

ja, smaken är som baken...mamma brukar få en bunt veckotidningar, ofta, av en granne som köper allt i veckotidnings-väg. Sedan sitter vi och skrattar hjärtligt (läs rått) så tårarna rinner, åt alla knasiga och riktigt fula inredningstips. Även olika typer av handarbeten tycker vi är enormt roliga på grund av dess (enligt oss) totalt obegripliga mönsterdesigners idéer. Ja det är tur att de inte ser oss, vi är nog inte så snälla som man tror :)

Gunnel sa...

Yvonne: Få älskar att städa, därför måste vi lära oss att älska dammet.

Helena: Inredarnas kreativa fantasi tar väl slut och då blir det lite lustiga lösningar. Det är nog ett himla jobb att förnya sig varje vecka.