fredag 22 mars 2013

Tänk först, tala sedan


Missa aldrig ett tillfälle att hålla truten.
(Dr Phil)

En blek man med sluttande axlar står i TV-rutan och ursäktar sig. Han försöker få fram att han är en god kille utan förutfattade meningar och att han absolut inte har något emot folk som kommer från annat land. Han bara uttryckte sig olyckligt. Tobias Billström borde ha lyssnat på Dr Phil.


Dr Phil är ett program som går i 7:an och oftast handlar om otrogna män och hiskeliga svärmödrar. Jo, sådana finns fortfarande. Men naturligtvis bara i USA.

Politiker hamnar ofta i blåsväder för vad de säger. Därför är det bäst för dem att hålla truten. Stefan Löfven är ett lysande exempel på vad tystnad kan göra för ett parti.


Så var det dags för självrannsakan. Nej, förresten, det struntar jag i. Nu är det äntligen fredag, en dag som bjuder på ett tillfälligt lugn för nervösa hockeysjälar.

Trevlig helg!

6 kommentarer:

Annica sa...

En bra Philism. Det är många (och inte bara politiker) som borde ansluta hjärnan innan de kopplar in munnen. Förresten, alla talar om den där Billström, men vem sjutton är Löfven? ;-)

Gunnel sa...

Annica: Vet inte riktigt vem han är, men om man tar bort f:et i namnet så får man en anrik och välkänd hockeyklubb i Västerbotten.

Anders sa...

På tal om hockey: Ni missar väl inte MATCHEN idag? Damfinalen spelas kl 15:30.

Gunnel sa...

Anders: Jag är så glad över ditt genuina intresse för damidrott. Vill även påminna om att Northland Basketdamer spelar i Arcushallen kl 16.00 och finns säkert att se i en kanal nära dig.

Anders sa...

Nog för att mitt idrottsintresse är stort, men det har alltid hållit sig på den anständiga sidan av korgboll.

Gunnel sa...

Anders: Basket är den mest anständiga sport man kan tänka sig. På alla sätt. Rolig att se på, korta perioder och så begriper man oftast vad domaren blåser för.