onsdag 13 mars 2013

Det handlar om rök

 
Medan den svarta röken stigen mot himlen i Rom och berättar att vi ännu inte fått någon ny Papa, så diskuterar man i Sverige om rökförbud på vissa platser utomhus. Det finns även de som vill ha ett totalt förbud mot utomhusrökning.
 
Bra, säger jag som inte röker och tycker illa om fimpsamlingarna på gatan utanför våra krogar. Förbud och förmynderi säger andra och jag kan förstå även deras synpunkter.
 
Fortsätter på rökavdelningen med en repris på ett tre år gammalt blogginlägg, där jag citerade vad min bror skrev om min matlagning.
 
 

 
"Bilden ovan illustrerar ett tillfälle där Gunnel flamberat morgongröten och därvid använt en aning för mycket konjak.
Gunnel är en fantastisk matlagerska. Hennes välkryddade rätter är väl kända av alla. Det torde inte vara någon hemlighet att alla som smakat på hennes rätter har överlevt. En del har t o m varit i så fin form att de kunnat uppge vad de tror att de har ätit när akutläkaren frågat."
 
Där "rök" vår vänskap...............INTE!
 
Hej!


12 kommentarer:

Annica sa...

Vit rök i Rom och massorna jublar över den 76-årige nyvalde påven. Men en undran infinner sig... kommer han verkligen att klara det jobbet när han är så ung?

I måndags kunde vi ju beskåda drivorna med fimpar som kantade hela Storgatan. Man blir både arg och förtvivlad över folks dumhet. Och det gäller inte "bara" inom grenen fimpslängning.

Din bror är en man med härlig humor.

Gunnel sa...

Annica: Min man, något yngre än påven, klarar med glans att vara medlem i Kyrkofullmäktige trots sin ringa ålder.

Påven lär vara konservativ. Mot aborter och homoäktenskap, men ingen lär väl ha väntat sig något annat.

Anders sa...

Hyllningen till din matkonst är väl tagen ur något större sammanhang, ett jubileum eller så om jag inte minns fel? Ärades inte fler av dina goda egenskaper? Tyvärr sparade jag inte en kopia. (eller kanske försvann det jag skrivit när datorn jag hade då gav upp andan efter ett blixtnedslag).

I Turkiet oroas man över Sveriges väl och ve när presidenten gör statsbesök i Sverige. Första dagen dog prinsessen Lilian, andra dagen dog en polis från säkerhetsstyrkan...

Gunnel sa...

Anders: Den är tagen ur en bok jag fick när jag fyllde år och är en ren hyllning till mina speciella egenskaper.

Jag har hyllat dig också, men har inte heller kvar någon kopia.

Anders sa...

Jag var f ö en av de ansökande till jobbet som påve. Jag tror att jag föll på min ungdom plus mitt förslag till valspråk: "Om Gud finns är allting tillåtet".

Gunnel sa...

Anders: Tror nog att din ansökan föll på att du är gift. Påvar prägla lever i stutabås, har jag hört. De leva enbart för sin Gud och ägna icke en tanke åt fruntimmer.

Anders sa...

Eftersom jag betraktar min fru som ett helgon trodde jag inte att det skulle vara något hinder.

Gunnel sa...

Anders: Kan det bero på brister i tron?

Anders sa...

Nejdå, jag tror på min fru.

Syster sa...

Där har vi problemet! En Papa som tror på frun kan inte vara Papa.

Annica sa...

Igår kväll blev jag sittandes framför TVn, tittandes på en italiensk/fransk film som hette "Vi har en Påve" (Habemus Papam). Den var lite småkul. Handlade om en nyvald påve som inte ville ha jobbet, han kände att han inte kunde leva upp till alla krav och förväntningar. När han skulle möta folkets jubel från balkongen vände han och skyndade därifrån innan någon ens fått en skymt av honom.

Först försökte man "övertala" honom med hjälp av en psykolog som var ateist. Ingen succé. Sedan rymde den helige mannen och vandrade omkring bland folket på Roms gator, åt gatumat, uppsökte ett teatersällskap, tog in på hotell m.m. Allt medan världen undrade och spekulerade i vad som hänt.

Så dramatiskt blev det minsann inte med nyvalde Franciscus.

Gunnel sa...

Annica: Passande film i dessa tider. Det måste ligga ett stort ansvar i att vara Guds ställföreträdare på jorden. Konstigt att inte en enda vald påve hittils smitigt från jobbet utan kämpat på trots hög ålder och andra problem.