söndag 3 mars 2013

Söndagsblandning


Med högre ålder följer nackdelar som t ex att man glömmer namn. Det drabbar de flesta och kommer väldigt olämpligt. Så här kan det låta hos oss när vi löser melodikrysset:

"I vilket dansband sjunger den där sångaren?"
"Ja, vad är det nu han heter, jag känner så väl igen den där pipiga rösten och jag ser honom framför mig. Han är rödlätt, smårund och är mest känd för Gråt inga tårar. Jag kollar på datorn. Javisst ja, han heter Thorleif Thorstensson och sjunger i Thorleifs".

Jag tackar för datorn och dess kunskap. Hur löste man problem tidigare när man inte hade den hjälpen? Man var yngre förstås och då kom man ihåg vad folk hette.

Men dagens namn Johan Ohlsson glömmer jag inte i första taget.


Vi åkte till Ersnäs och såg revy igår. Där fick man lära sig att det finns en ny bokstavsdiet, kallad IKEA. Bokstäverna står för Inga Kalorier Efter Arton. Klockslaget alltså om någon undrade.


Att jag sett en hockeymatch under veckan är välkänt inom den närmaste kretsen. På arenan kunde jag personligen se att min man har rätt i sin ständiga klagan. Domarna dömde helt fel. De lät gästerna "trippa" så mycket de ville och straffade bara våra hjältar som aldrig gjorde några fel.

Hej!

11 kommentarer:

Yvonne sa...

Namn har jag alltid varit dålig på att komma ihåg.Säkert har det blivit ännu sämre nu på gamla dar!

Vad var det nu jag hette sa...

Yvonne: Vi är inte ensamma och för mig har det blivit allt värre med åren. Man får vara glad så länge man vet vad man själv heter.

Anonym sa...

Ibland när min kära mor förgäves sökte något kunde hon till slut fråga mig om jag visste var hon lagt det försvunna.
Nu kan jag vara i samma situation, men jag måste hålla reda på allt själv, eftersom jag inte har någon att fråga. Gissa om jag har det jobbigt
Tack och lov att jag har dator (och Google) som fixar bortglömda namn.

Hm...få se nu...Annica, tror jag att jag heter... eller?

Lennart sa...

Det där med ödmjukhet, varför är det tillåtet att alla klagar på domarna. Dom tjänar en bråkdel av det spelarna gör men kraven på domarna är högre än kraven på spelarna. Varför inte skylla på spelarna istället, det är ju dom som ställer till det.
Jag bara undrar !!!

Gunnel sa...

Anonym: I skolan sjöng vi "Jag heter Annica jag, tral-la-la. Så där har du musikalisk hjälp till att komma ihåg ditt namn. Själv hävdar jag med bestämdhet att jag hört Lasse Berghagen sjunga, "Du är ljuset i min tunnel, Gunnel." Ingen annan tycks ha hört det men ett tag efteråt kallades jag Tunnel-Gunnel av mina barnbarn. Du ser vad jag minns.

Lennart: Jag begriper inte att någon enda människa vill vara domare. Nog måste det väl finnas en hel del pengar även i deras jobb. Annars skulle det väl inte finns någon anledning till att de utsätter sig för all kritik de får från tidningar, spelare och publik.

Solen skiner på oss, har du blivit framskottad?

Lennart sa...

Solen skiner här också och jag är ruggigt förkyld. Trots snuva men med 3 snöslungor och traktor kom vi ut. Sjön är helt vit och slät, inte ett skoterspår ens.

Anders sa...

Vi har diskuterat Berghagen och kommit fram till att låten förmodligen heter: "Du är ljuset i mitt liv, Siv". Vad tror du om det?

Lennart: Inga skoterspår? Jag blir orolig! Hur sjuka är ni?

Lennart sa...

Jag är så förkyld att det nog måste betecknas som krimmen. P.g.av yrsel kan jag inte köra skoter så därför är snön orörd.
Orörda marker kan man nog säga om Anders försök med schlagertexter.
Men ett bra försök med ljuset...

Siv-Gunnel sa...

Lennart: Stackare, som är så gruveligt förkyld. Vi har sluppit alla snuvor än så länge och tänker slippa i fortsättningen också.

Anders: Man kan aldrig vara säker. Om texten lyder som du säger så heter jag kanske Siv.

Lennart sa...

Kl 14.30 ringde en bilförsäljare från Abborrträsk. Kl. 16.00 hade jag både provkört och bytt.
Inga långbänkar här.
Citroen C4 diesel automat.

Gunnel sa...

Lennart: Mera info önskas. Årsmodell, färg och vad sade frun?