söndag 30 december 2012

Farväl till 2012

 
Julveckan gick snabbt förbi och nu sitter vi här som två gamla dinosaurier och ugglar framför Tv:n. Det är den näst sista dagen av 2012, ett år som präglades av stora språkliga problem i vår egen lilla svenska ankdamm. Vad får man säga och vad får man inte säga?
 
"Hen", är ett märkligt litet ord som somliga tagit till sitt hjärta och somliga retat sig enormt på. Meningen är att det ska användas när man inte kan skriva han eller hon. "Hen" (höna på engelska) har jag härmed använt för sista gången.
 

Foto: Peter Lindberg
 
Så till lite farmoderlig stolthet från 2012. Lilla Linnea har lärt mig vad Qr-kod betyder. Hon samlar nämligen på sådana. Olivia har gjort sitt första fotbollsmål för Vendelsöflickor, födda 2003. Amanda tillbringar julen i Tanzania och har dansat med massajer i stället för runt granen. Emma har fått fast jobb på närliggande sjukhus.
 
Till dessa mina barnbarn som jag är mäkta stolt över och till alla andra som jag är normalstolt över och som läser min blogg vill jag önska
 
GOTT NYTT 2013!
 


5 kommentarer:

Annica sa...

Det här året tar priset i snabbhet. Svisch! så var det förbi. Om mindre än 25 timmar ska vi börja skriva 2013 – det är alltid lite besvärligt att komma ihåg den nya siffran alldeles i början av året.
Men... visst låter 2013 lite mer farligt och ödesmättat?

"Hen" är ett ord som aldrig kommer att användas av mig. Man kan ju att skriva h*n.

Med fyra så fina sondöttrar har du har all rätt att vara farmorsstolt.

Lennnart sa...

Jag är normalstolt över dig också.
Nu ska vi ut med skotrarna och grilla hamburgare i en skogskoja.
Isak har bestämt det!

Gott nytt år!

Gunnel sa...

Annica: Vi får hoppas att 2013 tar lite mera tid på sig och inte stressar så fruktansvärt. Har inte tid att bli äldre. Jag håller med dig om att 2013 låter lite farligt.

Lennart: Normalstolt är ett nyord som man kanske ska satsa på. Ha det så mysigt i skogen. Jag är säker på att superstolte farfar gillar Isaks ide.

Peter sa...

Första och första. Det var första målet för den här säsongen. Nu ska vi odla slutspelsskägg inför freagens matcher i ST-Cupens slutspelsgrupp. Gruppseger där så ryker vår sovmorgon på fredag.

Gunnel sa...

Peter: Tror du trivs jättebra med fotbollen även om den påverkar sovmorgnarna.