måndag 3 december 2012

Påven hänger med

 
En eftermiddag satt väninnan och jag på ett café i stan. Vid ett annat bord satt två män med kaffekoppar framför sig. "Vilken ohövlig karl", säger väninnan, "han pratar i telefon hela tiden fast han har sällskap vid bordet." När vi efteråt passerade herrarna på väg ut ur lokalen såg vi att den andre mannen också sysselsatte sig med sin telefon. Han var fullt upptagen med ett spel eller något annat spännande.
 

 
Är inte ett sådant beteende ohyfsat? Att man sitter bredvid varann och roar sig på var sitt håll med sina tekniska leksaker. Eller är det bara jag som inte hänger med i allt det nya? Antagligen är det väl så eftersom den gamle mannen och påven Benediktus ska börja twittra. Han hänger med i den nya tiden, det gör inte jag.
 
Hej!

8 kommentarer:

Annica sa...

Undrar vem av dem som började ohövligheterna – prataren eller spelaren?
Som jag alltid sagt: Bättre vara ensam ensam, än att vara två och vara ensam.

Undrar vad påven kommer att twittra om?

Gunnel sa...

Annica: Det kanske inte var så ohövligt när bägge två sysselsatte sig med annat vid sidan av. Det är nog bara den nya tiden. Skulle vilja finnas kvar länge länge till bara för att se vad som händer med våra vanor framöver. Är rädd för att man får dö nyfiken.

Påven skulle tvittra på 8 språk om heliga ting. Antar att han får hjälp.

Gunnel sa...

Denna felskrivande dator. Påven skulle twittra.

Anders sa...

Vi tycker att du hänger med bra. Du bloggar och jag är nästan säker på att du, i motsats till oss, vet hur man gör när man skickar SMS. Respekt!

F ö tycker jag att personliga assistenter som man ser pyssla med sina telefoner när de förväntas ägna sig åt sin vårdtagare är mer upprörande än det exempel du nämner. Då blir jag riktigt förb...

Lennart sa...

Jag kan skicka sms, men inte få fram stora bokstäver och punkt.
När jag tar fram min telefon så brukar folk skratta och prata om nostalgi.
Kommer aldrig att börja sitta och snurra med fingrarna på en skärm.
Undrar vad dom tittar på?

Gunnel sa...

Anders: Jag har åstadkommit ungefär 3 SMS:s i mitt liv som har kommit fram till mottagaren.

Det du skriver om personliga assistenter är riktigt bedrövligt. Tror att jag skrivit om det en gång för länge sedan.

Lennart: Jag har precis samma problem, så mina 3 SMS har innehållit kort mening med små bokstäver och utan punkt.
Längre kommer jag nog inte.

Helena Högberg sa...

Både min sambo och äldsta dottern har sådana telefoner som är kul att "leka" med, och ibland sitter de där och är okontaktbara, båda två. Eftersom min telefon inte är rolig alls att "leka" med så brukar jag roa mig med att sitta och gnälla på dem istället, talar tydligt om för dem att de är SÅÅ TRÅÅKIGA :)

Gunnel sa...

Helena: Vi kanske får skaffa oss en sån där rolig telefon. Nej, men allvarligt talat så klarar jag mig så bra med en telefon man kan ringa och ta emot samtal på.

Men visst är lektelefonerna irriterande för den som inte är med i leken.