torsdag 13 december 2012

I väntan på storkovan

 
Var femte vecka går jag till närmaste kiosk och lämnar in ett stående femveckorslotto, som består av fyra rader plus joker. Det kostar mig 170 kronor varje gång och detta har upprepats sedan 1980. Priset har förändrats under tiden, men om jag räknar med samma belopp som idag, så har jag tippat för ca 57.000 kronor under dessa 32 år.
 
Varför slänger man bort 50.000 kronor? Det är knappast förnuftet som styr när man spelar, det kanske är någon slags spänning man söker i ett ospännande liv. För den som kollar i Wikipedia kan läsa att man har en chans på 6.724.520 rader att få sju rätt. Rätt hopplöst alltså! Det är alltid spelaren som förlorar.

 
Trots det dystra oddset kommer jag troget att vandra till kiosken med mina fyra rader så länge mina ben bär mig. En spelares hopp dör aldrig. Kanske, kanske är det just fruntimret på fjärde våningen i staden Luleå som kammar hem miljonerna i nästa dragning.
 
Trevlig Luciakväll!

7 kommentarer:

Lasse sa...

Ska man tolka matematiken som att du vunnit 7000:- unde årens lopp?

Gunnel sa...

Lars: Det skrev jag från början, men det måste ha försvunnit i raderingen som jag brukar ägna mig åt sedan jag skrivit färdigt. 7000:- är höftat, Två 6:or på 90-talet gav 2.000 vardera och sen småvinster under årens lopp.

Vi var fyra familjemedlemmar 1980 och den 4:e raden är din. Märkligt förresten att jag betalar för alla familjemedlemmar. När vinsten kommer blir det avdrag för de tre som inte betalat sina rader under årens lopp, ti-hi!

Helena Högberg sa...

vi har också tippat lotto sedan det startade, varje vecka. Raderna och summorna har ändrats lite ibland, men vissa rader har varit samma hela tiden. Det går nämligen inte att ta bort dem för vi kan dem utantill, skulle den raden slå och vi inte har tippat, ojoj! :)

Gunnel sa...

Helena: När man kan raderna utantill kan man ju inte sluta, så vi får kämpa på till glädje för Svenska spel.

Annica sa...

Några måste ju betala så att andra kan vinna.
Jag inser att jag sparar en massa pengar på att inte spela. Var dessa sparade pengar är har jag dock ingen aning om...

Anders sa...

Den dag man fyller 90 kommer man väl att få en trisslott i present och vinner 100 000:- i månaden i 25 år...

Gunnel sa...

Annica: Antagligen finns dina pengar i madrassen, för någonstans finns de ju placerade.

Anders: Till stor glädje för kommunen som kan ta bra betalt för ens vistelse på äldreboendet.