torsdag 31 maj 2012

Personlig bankman


Följande rader står att läsa i ett brev som jag fått från en bank. Brevet har jag förkortat och delvis ändrat.

Gunnel ..........
......................
......................

Jag är bortrest och kommer inte i tjänst förrän till hösten. Om du behöver hjälp kan du vända dig till min kollega på 123456789.

Med vänlig hälsning

Putte Paljett
Personlig Bankman


Jag blir en aning förvånad över brevet. Där står i svart på vitt att jag har en personlig bankman, något som jag inte hade den blekaste aning om. En anonym herre som jag varken sett eller talat med. Frågorna hopar sig. Har alla kunder en egen bankman eller kan mitt ynka konto och den ständigt sjunkande fonden ha imponerat så mycket på banken att jag tilldelats en personlig bankman?

Men just idag sträcker jag på nacken, sätter näsan i vädret och går ut i verkligheten och känner mig oändligt rik, ty jag har en alldeles egen personlig bankman.

Må väl!

12 kommentarer:

Lennart sa...

Vad jag vet så är det bara rika människor som har personlig bankman. Så nu vet vi att du är tät. Du trodde nog inte att det skulle komma ut men nu har du själv avslöjat vad vi alla visste!

Anders sa...

Det är inte svårt att få en personlig bankman, jag har tre stycken (varav två är personliga bankkvinnor) f n. Det som däremot är svårt är att hitta en bank där man kan ta ut kontanter eller betala en räkning.

Gunnel sa...

Lennart: Jag är ju din allra fattigaste syster. Förresten tror jag att skuldtyngda personer också kan få personlig bankman.

Anders: Tre stycken! Äsch då! Jag som trodde att det var stort att få EN personlig bankman.

Annica sa...

Lennart hann före med att skriva det jag tänkte.
Och om man fortsätter den tankegången förstår man varför Anders har tre personlig bankmän.

Annica sa...

Personliga. Ska det vara.

Gunnel sa...

Annica: När den personlige bankmannen kollar mina ynkliga banktillgodohavanden, vill han inte längre vara min personlige bankman. Då skriver han ett nytt brev och säger upp sig.

Anders sa...

Vid ett (1!) tillfälle har jag fått ett bra råd från en personllig bankkvinna. Jag upplevde rådet som halvkriminellt, men bra var det. Annars försöker de mest sälja sina produkter. Men de är trevliga och bjuder på kaffe, utom Folksams (Sundströms) representant som helst vill bli bjuden på kaffe själv eftersom han gör hembesök.

Yvonne sa...

Jag har en personlig bankman som jag träffat några ggr.Blir bara irriterad,vill ha mina stackars pengar där jag vill och göra vad jag vill med dom.Har avbokat möten som han kallat till.Jag vet bäst själv anser jag.Dom är bara "försäljare".

´Gunnel sa...

Anders: Oj vad bankmännen och kvinnorna kråmar sig för dig. Vad kan det bero på?

Yvonne: Jag ska nog vara glad för att min "bankman" inte tagit kontakt med mig. "Putte" är för mig totalt okänd.

Lennart sa...

Grattis från din personlige almanacksläsare, det är Gunnels dag i dag !

Gunnel sa...

Lennart: Tack så mycket!

Lybtar sa...

Ojojoj. Det har vi ingen, men de finns nog inte så mycket att förvalta då enligt banken. :(