lördag 19 maj 2012

Fisförnäm är dagens ord


Vi lider av baksmälla i riket. Tre Kronor, vårt stolta landslag, är utslaget i kvartsfinal på grund av finåkning och fisförnäma dragningar. De välbetalda hockeyproffsen var ett riktigt lallargäng, som saknade kött och hjärta, publiken uteblev och den ende som fick godkänt var Loa Falkman som sjöng nationalsången på ett alldeles utmärkt sätt.

Allt detta, skrivet av Lasse Anrell, står att läsa i rosa sportbilagan, där den för oss svenskar så snöpliga förlusten ältas i ett antal sidor.

Men vilken härligt mustig svenska Anrell använder. Ett ord som "fisförnäm" hör man knappast idag.När denna gamla drottning visar sig i sin rosa hatt och kappa är hon enbart förnäm.

Om jag visade mig på Storgatan i Luleå i en liknande kreation, kanske någon skulle kalla mig fisförnäm. Men man kanske skulle prova. Är det någon som vill göra mig sällskap?

Trevlig helg!

9 kommentarer:

Annica sa...

Va´??? Har du Bettans kläder i din garderob?

Gunnel sa...

Nej, men man skulle väl tänkas kunna hitta nåt liknande på "Kupan." Förnämna personer är miljömedvetna och lämnar nog in sina använda paltor.

Samma som tidigare sa...

Fel av datorn! Heter naturligtvis "förnäma personer."

Annica sa...

Vi får göra en klädkoll på Kupan nästa gång. Hittar vi något lämpligt kan vi väl ta en promenad efter Storgatan. (Tror inte ens våra närmaste skulle känna igen oss.)

Anders sa...

Tyvärr måste jag meddela att jag för det mesta inhandlar min outfit på Myrorna. Något rosa hatt har jag dock inte lyckats hitta ännu.

Nahide sa...

Efter att ha läst hans inlägg måste jag tyvärr meddela att min man är en fjolla.

Gunnel sa...

Annica: Trevligt att slippa promenera ensam.

Anders: Myrornas kreationer går också bra, Hittar du ingen hatt kan du ta din olympiamössa.

Nahide: Kom det som en överraskning?

Peter sa...

Hörde att Elisabeths trosor från någon gång på 60-talet var till salu på en auktionssajt. Undrar om de var rena eller ej?

Att Anders ibland dras åt det fjolliga hållet är väl ingen hemlighet för någon ;-)

Gunnel sa...

Peter: Jag läste det också, men har svårt att förstå hur det ska bevisas att det är Elisabeths.

Sen hoppas jag att Anders förstår att i den här bloggen är "fjolla" ett riktigt hedersord och inget annat.