tisdag 29 maj 2012

Lovsång till svärmor


Det här är ett foto av min svärmor som föddes 29 maj 1912, alltså för exakt 100 år sedan. Den lille killen med solglasögon är hennes förstfödde (min man), den lilla flickan är okänd.

Hon växte upp i Detroit USA, träffade så småningom en svensk man och gifte sig med honom. 1947 reste de till Sverige och bosatte sig så småningom i Bureå.

Min svärmor var en härlig kvinna, alltid glad och positiv. Hon tyckte att livet var spännande och var aldrig rädd för att pröva på något nytt. Hon dog 98 år gammal och lämnar bara goda minnen efter sig.

Jag brukar fråga mina anhöriga om det är tillåtet att sätta bilder av dem på bloggen. Min svärmor kan jag inte fråga, men jag är helt säker på att hon skulle ha fnittrat och verkligen gillat att få huvudrollen i ett blogginlägg..

Hej!

6 kommentarer:

Annica sa...

Och hennes liv blev ju lite extra spännande – först 35 år i USA och sedan drygt 60 år i det nya landet Sverige.
Eftersom jag träffade din svärmor några gånger så kan jag bara instämma i dina goda ord om henne. Hon var en glad och trevlig kvinna med glitter i blick och stor nyfikenhet på livet.

Gunnel sa...

Annica: Du och jag har ätit surströmming tillsammans med min svärmor. Men det var ett bra tag sedan.

Annica sa...

Och så var du med make och svärmor här på besök hos mig en gång. Också för länge sedan. Förresten, var det inte samma dag som JAS-planet störtade i Stockholm? Jag har för mig att vi såg det i kvällsnyheterna.

Annica sa...

Den 7 augusti 1993. Kollat på Google.

Gunnel sa...

Annica: Kommer inte ihåg, men du har säkert rätt. Jag började skriva dagbok först 1996.

Helena Högberg sa...

svar:jo visst luktar porslinsblommorna starkt, allrahelst på kvällen. Jag vet många bekanta som inte tål dessa, får ont i huvudet och så vidare. men fina är de :)