fredag 11 maj 2012

En egotripp


Vi som bloggar kan nog ibland vara rätt egotrippade. På bloggen kan vi berätta om vad som intresserar eller retar oss. Dessutom kan vi skriva om oss själva och det är vad jag tänker göra i mitt blogginlägg nummer 600.

På bilden ovan står jag i vårt omoderna kök på Blekingegatan 8 i Stockholm. Det är 60-tal och jag är gift sedan en månad tillbaka. Av fotot att döma verkar äktenskapet vara knäckande. I lägenheten finns en gasspis, men varken kylskåp eller andra skåp. Toaletten är så liten att man får backa in och badkaret för samtliga lägenheter finns i källaren.
Fortfarande 60-tal men 5 år senare. Modet föreskriver virkad hatt och det är klart man följer modet. Den olivgröna skapelse jag bär på mitt huvud liknar den hatt Petson bär. (Han med katten Findus). Bärarinnan har själv virkat den, medan de stickade plaggen på den lille gossen nog är mormoderns verk.Nu har det blivit 80-tal. Hela familjen är på semester i Italien och Monaco. Av bilden att döma beundrar sönerna moderns krullpermanent.Nu skriver vi 2012 och fotograferar inte längre varandra. Ska man ta ett foto ska motivet vara vackert. Därför tar vi de flesta bilderna från den förnäma utsikten från vår balkong. Fotot ovan taget förra veckan, när isen började lämna plats för vatten.

Trevlig helg!4 kommentarer:

Annica sa...

Grattis till de sexhundra! Med så många inlägg bakom sig är det dags att egotrippa. Fina bilder, allihop!
Men det är bara inte klokt hur fort tiden gått sedan det var 1960-tal. Det känns så nyss.

Gunnel sa...

Annica: Egentligen ganska förfärliga bilder. Åtminstone de tre första. Borde kanske för min egen skull plocka bort inlägget.

Ja allt som hänt i ens liv, har hänt alldels nyss.

Annica sa...

Finns ingen som helst orsak att plocka bort inlägget.
---
Idag vill jag, även här på bloggen, sända en hälsning till din make!

Gunnel sa...

Annica: Nu är han genomfirad och mår ganska bra trots sin höga ålder.