måndag 14 maj 2012

Det vill jag inte berätta


Man kan inte berätta allt i en blogg. En del detaljer vill man hemlighålla för människor utanför den allra närmaste kretsen.

Jag kommer t ex aldrig att berätta vad jag väger, trots att jag bara har några kilos övervikt. Nu är väl ingen så intresserad av just mina kilon, men det är lite underligt att så många av oss vill hålla vår vikt hemlig. Alla kan ju se att man ätit en eller annan kaka för mycket, men att bekräfta detta faktum med en siffra, det vill varken jag eller någon annan som har lite extra fett på kroppen.

Min ålder nämner jag aldrig i bloggen. Jag är farmor, gift sedan 52 år, född före andra världskriget och skäms absolut inte för att jag är rätt ålderstigen. Men att skriva ner den höga siffran i text, det tar emot, så det gör jag inte.Väninnan och jag kan komma med de grymmaste förslag om hur vi vill straffa pedofiler och våldtäktsmän. Men jag skulle aldrig våga sätta dessa ord på pränt i bloggen. Våra förslag skulle anses primitiva och inhumana och vem vill framstå som elak och grym bland alla goda rättstänkande medborgare.

Så därför kan det vara klokt att inte berätta allt i en blogg.

Trevlig måndag!

5 kommentarer:

Anders sa...

Av detta kryptiska meddelande förstår jag att du väger lika mycket som din ålder?

Helena Högberg sa...

Jag har gömt vågen under annan bråte i källaren så jag vet inte vad jag väger. Väldigt bekvämt :)

Gunnel sa...

Anders: Nej du gosse, jag väger inte lika mycket som min ålder.

Helena: Klokt! Jag köpte en ny våg som omedelbart gjorde mig 2 kilo tyngre.

Annica sa...

Varje gång jag ställer mig på vågen och blir "lite" deppad så försöker jag tänka positivt: "Bara mer för omgivningen att tycka om." Tyvärr kan jag inte påstå att denna strategi är särdeles lyckorusframkallande. :o(

För övrigt borde du och jag få vara med och bestämma hur våldsverkarna ska straffas. Då skulle det bli ordning och reda i samhället. Och inget daltande.

Gunnel sa...

Annica: Man borde aldrig ställa sig på vågen. Det är en sadistisk handling.

Men vi är ju lite sadistiskt lagda. Åtminstone när vi pratar om straff för pedofiler.