söndag 21 augusti 2011

Hemma igen


Vi är hemma igen efter en biltur till huvudstaden. Men ett villaområde utanför Stockholm ger ingen känsla av storstad. Det kan vara vilken plats som helst i Sverige med 60-talsvillor, blommor, buskar och träd. Det är först när man ska åka därifrån via Essingeleden och Södertunneln som idyllen tar slut. Där är trafiken otroligt stressande. Där är bilar i tusental som inte kommer någon vart, bara lusar sig fram. 08-folket som bilar till jobbet upplever detta kaos morgon och kväll. Varför flyttar folk frivilligt till denna kaotiska tillvaro?


Veckans dramatik var när lilla Linnea fick åka ambulans till sjukhus. Hon föll ur sängen och fick en spricka på nyckelbenet. Hon skrek av smärta och vi visste inte hur skadad hon var, så den halvtimme vi väntade på ambulans var ohyggligt lång.

Vi bodde på hotell under resan, för att slippa alltför långa dagsetapper. Hotellens frukostar är oslagbara. Här finns allt för alla. Vare sig man äter GI eller LCHD eller någon annan bokstavskombination, finns allt man kan önska sig. Det är bara synd att magen så småningom säger stopp.

Stopp får det också bli för den här gången. Man måste väl göra något nyttigt också en gråmulen dag som denna.

Hej!
2 kommentarer:

Annica sa...

Välkomna hem! Trevligt att ni är tillbaka efter besöket i den trafikstressiga huvudstaden.
Hur gick det med stackars Linnea? Har hon fortfarande ont? Så fort olyckor händer.
Hotellfrukost vore något att bli bjuden på hemmavid. :o)
Varför måste man göra något nyttigt?

Gunnel sa...

Lilla Linnea kommer att ha ont ett par dagar men hennes skada självläker
.
Man måste inte göra något nyttigt jag bara skrev så för att imponera.