lördag 27 augusti 2011

Idyll


Kolonilotterna på Hertsön andas idyll. Den sista lördagen i augusti säljer odlarna grönsaker och blommor från sina odlingslotter och dessutom är det ganska många som säljer loppisprylar. Miljögården mittemot kolonilotterna har billigt fika och i bagarstugan bakar man och säljer bröd av bästa sort. Härute tillbringade den äkte och jag lördagen och bilderna är från det mysiga koloniområdet.
Någon har sagt oss att vi borde köpa kolonilott för att inte börja klättra på väggarna i vår lägenhet. Men vår lilla vrå på loftgången med träsoffa (ärvd av föregående lägenhetsägare), två krukor och en pelargon är en alldeles lagom ordling för oss.


En dag som den här möter man många bekanta och det är en del av nöjet. Men min förra grannfru lyste med sin frånvaro. Var fanns hon?

Ute är det soligt och fint. Jag ska nu på bästa sätt försöka övertala den äkte att ta en promenad med mig i de sköna omgivningarna.

Godafton och trevlig lördag!
7 kommentarer:

FFFF sa...

Din förra grannfru med man var på promenad i närheten. Promenaden gick mellan kolonilotterna och miljökaféet. Den äkta maken är inte intresserad av lotterna, kanske därför träffade vi inte på er. Tänkte på er i alla fall, att ni kommer nog att sluta gå den här rundan. Synd, hör av dig nästa gång.

Annica sa...

Koloniområdet är ett mysigt ställe. Och tala om närproducerat! Blev det några inköp av nyttiga morötter och kålditon?

Visst har ni blommor även på balkongen? Det odlas alltså för fullt hos herrskapet.

Gunnel sa...

FFFF: Nisse sålde bröd och jag gick omkring på koloniområdet under tiden. Fikade sedan på Miljögården. Jag träffade däremot din nya grannfru på 21:an.

Annica:
Det blev rödbetor, lingon och kålrot av prima sort. Våra minimala odlingar på balkongen har inte överlevt sommaren.

Lasse sa...

igår blev det köttsoppa, delvis närodlad. Potatis och kålrot från egen odling. Köttet däremot hade nog rest en bit. Gott var det i alla fall.

Gunnel sa...

Så bra med närodlat! Köttsoppa var ingen favorit för dig i dina unga år. Kanske var det min kokkonst det berodde på eller också har du helt enkelt blivit vuxen.

Peter sa...

Brodern är snart 45 så han börjar komma in i målgruppen för köttsoppa. Lättuggat och lättsmält. :-)

Den levnadskloka sa...

Pojkar! Ni är faktiskt numera medelålders män.